До списку довірених осіб Гриценка на Запоріжжі потрапили керівники ОСББ та колишній слідчий

У кожному із девяти виборчих округів на Запоріжжі Анатолій Гриценко знайшов собі довірених осіб. Серед його помічників виявились керівники ОСББ, підприємниця та колишній слідчий.

У Запоріжжі на окрузі №74 (входять Комунарський та частина Олександрівського району міста) довіреною особою Анатолія Гриценка стала Катерина Шкребтан. Вона підприємниця: від 2003 року зареєстрована ФОП (фізична особа-підприємець) і дотепер займається вантажними перевезеннями.

На окрузі №75 (охоплює Дніпровський та Заводський райони міста) довіреною особою стала Олена Волікова – помічниця депутата Запорізької міської ради та очільника обласного виборчого штабу від Гриценка Дмитра Сірого.

Зараз Волікова також значиться у засновниках ГО «Майбутнє Запоріжжя», створеної 2017 року. До засновників цієї громадської організації також входить Юлія Пірог, котра є співвласницею ТОВ «Будновація», створеної також 2017 року. Наступного року ця фірма отримала підряд майже на півмільйона гривень від міського департаменту ЖКГ на капітальний ремонт інженерних мереж у житловому будинку № 22 по бул. Центральному. Сама Волікова 2017 року офіційно ніде не працювала. Це відомо з декларації її чоловіка.

На окрузі № 76 (до нього належать Вознесенівський та Хортицький райони міста) довіреною особою від Гриценка став Максим Гомон. Він є засновником та керує ГО «Культурний простір краю», також керує ОСББ «Рідний дім 13-А». А на окрузі № 77 у місті (охоплює Шевченківський район та частину Олександрівського району міста), довіреною особою обрали Євгенію Росс-Калюжну. Вона вчитель музики в Запорізькій дитячій музичній школі № 4.

У Бердянську на окрузі № 78 (входять Бердянськ, а також Бердянський, Більмацький, Розівський та Чернігівський райони) інтереси Гриценка захищає Тетяна Осадча. Зараз вона керує ОСББ «Маршала Чуйкова 19» у Запоріжжі, створеного 2016 року. Також Тетяна Осадча входить до списку помічників Дмитра Сірого, депутата Запорізької міської ради.

У Василівці на окрузі № 79 (охоплює місто Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони та частину Оріхівського району) довіреною особою став Віталій Пінаєв. Він також помічник Дмитра Сірого. Від 2000 до 2011 року Віталій Пінаєв працював в органах внутрішніх справ. Зокрема, був слідчим та експертом-криміналістом. Це відомо із його резюме, розміщеному у мережі.

У Мелітополі на окрузі №80 (об’єднані Мелітополь та Мелітопольський район) довіреною особою Гриценка став Дмитро Воліков. Це чоловік помічниці депутата Дмитра Сірого Олени Волікової. 2017 року Дмитро Воліков ніде не працював. Згідно його декларації, поданої за 2017 рік, тоді отримав лише 38 тисяч гривень – від продажу власної сільськогосподарської продукції. 2018 року він намагався стати старостою Августинівського старостинського округу Широківської сільської ради Запорізького району.

У місті Токмак на окрузі № 81 (об’єднує місто Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький та Якимівський райони) інтереси Гриценка представляє Мар’яна Гомон. Це дружина Максима Гомона (довірена особа на окрузі № 76 у Запоріжжі). Імовірно, 2018 року вона працювала начальником відділу кадрів на ТОВ  «НВП  «КОНТАКТСIЧ-АКВА».

У Пологах на окрузі № 82 (об’єднує Гуляйпільський, Вільнянський, Запорізький, Новомиколаївський, Пологівський райони та частину Оріхівського району) довіреною особою став Віктор Казка. У себе на сторінці у Facebook він вказує, що працює на «Запорізькому ливарно-механічному заводі» ковалем на пресах та молотах, а раніше працював на МК «Запоріжсталь».

Читати докладніше: Помічники депутата, підприємниця та колишній слідчий: кому довіряє Гриценко на Запоріжжі