Запорізька депутатка надала матдопомогу помічникові, який придбав у неї майно

Представниця “Опозиційного блоку” в Запорізькій міськраді Зінаїда Гальчинська частину свого депутатського фонду спрямувала на допомогу власним помічникам. Один із них, Олег Полєєв, торік придбав у депутатки майно майже на 300 тисяч гривень.

Депутатський фонд – це кошти з бюджету міста, які депутати мають право розподіляти на потреби мешканців. У Запоріжжі загальний розмір депутатського фонду 2019 року становив 64 мільйони гривень, котрі було рівномірно поділено між обранцями громади. Частину цих грошей, а саме 30%, депутати могли виділяти як матеріальну допомогу громадянам, які опинились у скрутному становищі.

“Запорізький проект розслідувань” для Руху ЧЕСНО з’ясував (першоджерело), що чимало грошей з депутатських фондів запорізькі обранці цьогоріч виділили своїм же помічникам. Так, однією з депутаток, яка надала бюджетні кошти тим, хто їй офіційно допомагає, стала представниця “Опозиційного блоку” Зінаїда Гальчинська.

Зокрема, цього року вона погодила надання матеріальної допомоги зі свого депутатського фонду Олегу ПолєєвуОлені Татевосян і Вероніці Лебедєвій. Як повідомили в міськраді на запит Руху ЧЕСНО, перші двоє отримали по 10 тисяч гривень, а Лебедєва – 5000 гривень. Усі троє наразі зазначені як помічники Зінаїди Гальчинської.

Зінаїда Гальчинська надала матеріальну допомогу своїм помічникам

Окрім того, згідно з документами, 1000 гривень одержала й Тягунова Тетяна Григорівна – мати Олега Тягунова, четвертого помічника Гальчинської. Повний список отримувачів матеріальної допомоги від Зінаїди Гальчинської  цього року можна переглянути за цим посиланням.

“Помічники виконують величезну частину роботи. Вони їздять на округи, їм потрібно використовувати свій бензин, свої автомобілі. При цьому в цих людей також виникають кризові моменти в житті, і їм потрібно допомагати. Це такі ж запоріжці, як й інші містяни, у яких виникають свої життєві проблеми. Матеріальна допомога ніколи не надається голослівно, за принципом – захотів і надав кошти. По кожному випадку є підтверджуючі документи, що людина дійсно опинилась у скрутному стані. Я не можу зараз точно згадати по кожній ситуації, але всі ці документи, безумовно, є. Безпідставно кошти жодній людині не виділялися”, – прокоментувала Зінаїда Гальчинська.

Цікаво, що, згідно з декларацією депутатки, минулого року вона продала своєму помічникові Олегу Полєєву рухоме майно за 293 тисячі гривень.

2018 року помічник Гальчинської придбав у неї рухоме майно, а цьогоріч отримав матеріальну допомогу з міського бюджету

А від іншої людини з таким самим прізвищем, від Олександра Полєєва, депутатка торік одержала подарунок у грошовій формі в розмірі 574 тисячі гривень (найімовірніше, за продаж одного зі своїх авто).

Нагадаємо, торік Зінаїда Гальчинська вже фігурувала у скандалі щодо розподілу коштів з депутатського фонду. Ідеться про випадок, коли за рішенням міської ради їй самій виділили з бюджету матеріальну допомогу – офіційно на лікування. Як згодом з’ясувалося, у рік надання цієї допомоги обраниця стала власницею елітного авто Renault Duster (2017 р.в.) вартістю 426 тисяч гривень.

Через це на одній із сесій міської ради запорізькі активісти закидали Гальчинську гривнями.

Як нещодавно стало відомо, на сесії міської ради, що відбулася 18 грудня 2019 року, депутати погодили збільшення суми матеріальної допомоги, яку вони можуть надавати зі своїх депутатських фондів, із 30% до 40%, тобто до 400 тисяч гривень.

Читайте також: Запорізькі депутати в судах: розкрадені мільйони та не задеклароване елітне авто

Ми у Facebook

Наш канал у Телеграм