Підрядника, який виконує реконструкцію «Студентської поліклініки», підозрюють в корупції

Поліція підозрює ТОВ «ТОП Енерджи Груп» та посадових осіб «Управління капітального будівництва» Запорізької міської ради в завищенні вартості робіт при будівництві в Запоріжжі зупинкового комплексу. Про цей йдеться в ухвалі Комунарського районного суду Запоріжжі від 25 березня 2020 року. Наразі ТОВ «ТОП Енерджи Груп» також виконує роботи з реставрації «Студентської поліклініки» в Запоріжжі.

Із судової ухвали відомо, що кримінальне провадження за статтею про привласнення та розтрату майна (ст. 191 ч. 2) відкрили в січні цього року. В ході досудового розслідування слідчі встановили, що «Управління капітального будівництва» та ТОВ «ТОП Едерджи Груп» в жовтні минулого року уклали угоду про будівництво зупинкового комплексу по вул. Ситова, 13-б в Запоріжжі, загальною вартістю 713 тисяч гривень. Згідно договору та додаткової угоди до нього, за вказані кошти мали укласти футляр, встановити навіс, влаштувати проїзд, тротуар з плитки, провести озеленіння, встановити малі архітектурні форми, зробити зовнішнє освітлення. При візуальному огляді місця зупинкового комплексу, який провели у березні цього року, слідчі встановили, що на ділянці розміщується футляр зупинки. Але відсутнє проведення інших підрядних робіт, встановлених договором та графіком до нього.

В рамках вказаного кримінального провадження поліція направила клопотання до Комунарського районного суду Запоріжжя про тимчасовий доступ до тендерної документації по об’єкту «Будівництво зупинки громадського транспорту з благоустроєм по вулиці Ситова, 13-б в м. Запоріжжя», яка перебуває в «Управлінні капітального будівництва». Своєю ухвалою від 25 березня 2020 року суд частково задовольнив це клопотання – надав дозвіл на тимчасовий доступ до документів, але без можливості їх вилучення.

У листопаді 2019 року з ТОВ «ТОП Едерджи Груп» також уклали договір на реконструкцію «Студентської поліклініки» в Запоріжжі. Вартість договору склала – 2,62 мільйона гривень.

Читати детально: В Запоріжжі реконструкцію «Студентської поліклініки» перенесли на наступний рік