Квартира в Києві за 10 мільйонів та маєток в Греції: чим володіє майбутній губернатор Запоріжчини

На засіданні Кабміну, яке відбулось 20 травня 2020 року була затверджена кандидатура нового очільника Запорізької ОДА Віталія Боговіна. Це бізнесмен із Запоріжчини. На новій посаді він замінить чинного керівника Віталія Туринка, призначеного указом Президента від 5 вересня 2019 року. Офіційно призначення Віталія Боговіна ще не відбулось. Проте він вже оприлюднив декларацію кандидата на посаду голови Запорізької ОДА. У власності Віталія Боговіна опинилась квартира в Києві, вартістю понад 10 мільйонів гривень, а також маєток у Греції за 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляється в декларації Віталія Боговіна, оприлюдненої 21 травня.

Торік майбутній голова Запорізької області заробив 2,6 мільйона гривень. Також мав з родиною 7,59 мільйонів гривень грошових збережень в еквіваленті (за курсом НБУ на 31.12.2019р).

Основним джерелом доходів минулого року Віталія Боговіна стало отримання поворотної фінансової допомоги у розмірі 1,18 мільйона гривень від ПП “БІЗОН-ТЕХ 2006” та отримання від цього ж підприємства понад 600 тисяч гривень заробітної плати. Віталій Боговін є керівником та співвласником цього підприємства. Воно було створене 2006 року, а основний вид його діяльності – оптова торгівля хімічними продуктами.

Крім цього підприємства Віталій Боговін станом на 2019 рік також співволодів низкою бізнесів. Зокрема, значився співзасновником у ПСП «Прогрес», ПП «Лендфорт Дніпро», агрофірми «Відродження», НВП «Агрофірма «Солодководне», ТОВ «Агрофірма Вишнювате», ТОВ «Придонецьке», ТОВ «Алоінс-Агро», ПСП «Лендфорт Азов». Основний вид діяльності всіх вказаних підприємств – це вирощування зернових культур.

Також Віталій Боговін був співвласником ТОВ «Амбар Експорт БКВ», (займається оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин) та ТОВ «Океан Інвест» (займається виробництвом пестицидів та іншої агрохімічної продукції). Також значився кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Український харчовий альянс еко», зареєстрованого в Україні, BKW Group LTD, зареєстрованої на Кіпрі та Ambar Trading Gmbh, зареєстрованої у Швейцарії.

Віталій Боговін, світлина 24tv.ua

Серед майна новий очільник Запорізької ОДА задекларував у власності три земельних ділянки загальною площею 5,25 га та ще одну земельну ділянку на 142,3 га в оренді.

Також вказав у власності три квартири. Одна з них, загальною площею 174,5 кв.м, знаходиться у Києві. Вартість придбання цього житла становила 10,79 мільйона гривень.

Згідно даних державного реєстру нерухомості, житло розташоване по вул. Деміївській, 33 – в ЖК Park Avenue VIP.

У цьому комплексі закрита територія з двома заїздами. Його описують як «єдиний закритий житловий комплекс у Києві з системою безпеки контролю доступу, відео-спостереженням на всій території комплексу».

В комплексі будується фітнес-центр з 25-метровим басейном загальною площею 2360 кв.м.. А внутрішня інфраструктура комплексу включає супермаркет, аптеку, 3 ресторани, 3 салони краси, відділення банку. Власником квартири у цьому комплексі Віталій Боговін став 2018 року.

Інші дві квартири, які перебувають у власності майбутнього голови Запорізької ОДА, розташовані у Запоріжжі (на 38 кв.м.) та у Пологах (33,3 кв.м).

Окрім цієї нерухомості Віталій Боговін також задекларував у власності будинок біля меж Запоріжжя на 312,8 кв.м. Він знаходиться на вул. Ясній у селищі Сонячне.

Власником цього будинку, згідно декларації, Віталій Боговін став 2011 року. Вартість придбання становила 5 мільйонів гривень.

Також Віталій Боговін задекларував у якості незавершеного об’єкту будівництва житловий будинок у Ялті. А окрім нього – маєток в Греції на 220 кв.м., власником якого майбутній очільник Запорізької ОДА став 2015 року. Офіційно вартість придбання цього маєтку становила 8 мільйонів гривень.

Серед транспортних засобів Віталій Боговін задекларував два мотоцикли та водний засіб. Власником найдорожчого мотоциклу (HONDA GL 1800, 2015 р.в.) він став 2018 року.

Вартість придбання становила 721 тисячу гривень.

Інший мотоцикл (BMW R 1200 GS,  2016 р.в.) коштував 187 тисяч гривень, а водний засіб, зокрема яхта (Bayliner-320, 2008 р.в.), коштувала 1,54 мільйона гривень.

2019 року Віталй Боговін балотувався від партії «Слуга народу» до Верховнї Ради України в окрузі №78, який охоплює Бердянський, Більмацький, Розівський та Чернігівський райони. На свою виборчу кампанію він офіційно витратив 2,17 мільйона гривень, заплативши за один голос майже 90 гривень. Але програв чинному на той час нардепу Олександру Пономарьову, який переміг від партії «Опозиційна платформа – За життя».


Читайте також: Як запорізьким підприємцям отримати «карантинну допомогу» на дітей?

Ми у Facebook – www.facebook.com/www.zr.zp.ua

Наш канал у Телеграм – t.me/s/zp1nvestigation