Запорізький нардеп направив запити в Генпрокуратуру і ДБР щодо справ Анісімова. Виявилось, що 5 з них втрачені

Депутат Михайло Крячко, що до обрання у Верховну Раду мешкав у Запоріжжі, направив до Генпрокуратури та ДБР депутатські запити стосовно кримінальних справ, пов’язаних з оточенням екс-“смотрящего” Євгена Анісімова. Депутат запитував інформацію щодо стану розслідування 36 кримінальних справ. У відповіді Генпрокуратури вказується, що місцезнаходження 5-ти з них – невідоме. 

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури. 

Запитувана Крячком інформація стосується справ про розкрадання коштів комунальних закладів міста в 2010-2013 роках. Саме тоді Євген Анісімов вважався «смотрящим» міста та регіону, мав вплив на місцеву владу, силовиків, податківців.

Також низки проваджень, які стосувались закупівель за бюджетні кошти та оренди комунального майна, і в результаті були закриті.

Серед закритих справ, за даними нардепа, була справа про відчудження частини кінотеатрів у Запоріжжі, а також передачу приміщень під кінотеатри за заниженою вартістю. Однією з останніх було закрито справу про купівлю КП “Запоріжелектротранс” у ТОВ “Торговий дім Літан” 10 тролейбусів за завищеними цінами.

Читайте також: Хто і як став власником запорізьких кінотеатрів

У відповіді Генеральна прокуратура України повідомляє, що пов’язаність низки справ з Анісімовим не вбачається. Також інформаує, що частину проваджень, перелічених нардепом, закрили за погодженням із прокуратурою Запорізької області.

Місцезнаходження матеріалів ще п’яти кримінальних проваджень, вказаних нардепом, наразі невідоме. 

“У зв’язку з цим перед керівництвом СУ ГУНП в області ініційовано проведення службових розслідувань, які наразі тривають”, – повідомили у Генпрокуратурі. 

Стосовно Анісімова до суду передали окрему справу, яка зараз розглядається у суді. Нагадаємо, Євгена Анісімова затримали у лютому цього року в київському ТРЦ. До цього він шість років перебував у міжнародному розшуку.

Зараз Анісімов знаходиться під арештом у камері підвищеного комфорту Запорізького слідчого ізолятора та чекає на оголошення обвинувачення у створенні організованої злочинної групи та вимагань в особливо великих розмірах.

Читайте також: Справа Анісімова: як у Запоріжжі судять екс-“смотрящего”