Як у Запоріжжі проходило судове засідання у справі Анісімова (Фото)

Сьогодні, 17 вересня, у Заводському районному суді Запоріжжя відбувалось чергове судове засідання у справі Євгена Анісімова. На попередні судові засідання він відмовлявся з’являтися. Сьогодні колишній “наглядач” Запоріжжя був присутнім у залі суду: він з’явився під подвійною охороною поліції.

Про це повідомляє кореспондент «Запорізького проекту розслідувань».

На судовому засіданні розглядалось питання про продовження дії запобіжного заходу для Євгена Анісімова. Раніше суд визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, але термін дії цього рішення суду спливав 20 вересня. 

На судовому засіданні, яке відбулось 17 вересня, було дуже людно. Зала для розгляду кримінальних справ Заводського районного суду виявилась замалою: деяким присутнім довелося стояти. Місць для сидіння ледь вистачило для потерпілих, адвокатів потерпілих, а також для самих обвинувачених та їхніх захисників. 

У залі суду, крім Євгена Анісімова, були також Андрій Гречковський та Олена Бондаренко. Напротивагу, потерпілих у справі бізнесменів Юрія Комісарова та Юрія Чекальського, не було.

Прокурор Юрій Якушев зачитав клопотання про продовження терміну тримання під вартою у СІЗО Євгена Анісімова до 15 листопада. Адвокати потерпілих підтримали це клопотання. Мотивували тим, що якщо Анісімова випустять під грошову заставу або домашній арешт, то він зможе тиснути на свідків чи виїхати з країни.

Адвокат Євгена Анісімова навпаки клопотав про зміну запобіжного заходу для його клієнта на любий інший, не пов’язаний з триманням в СІЗО. Це клопотання підтримали інші фігуранти у справі, Андрій Гречковський та Олена Бондаренко, а також їхні захисники.

На засіданні була присутньою єдина суддя, Нінель Марченко. Вона погодилась з доводами прокурора та продовжила термін перебування Євгена Анісімова під вартою на два місяці. 

Нагадаємо, у публічному житті Запоріжжя Євген Анісімов з’явився 2010 року — після обрання Президентом України Віктора Януковича. У місті для представників влади він офіційно став меценатом. Разом з тим, запорізькі підприємці почали скаржитися про здирництво з боку Анісімова та його причетність до обкрадання бюджету Запоріжжя у надвеликих масштабах.

Євгена Анісімова вперше затримали 21 жовтня 2013 року, а вдруге – у лютому цього року в Києві. Зараз колишнього «наглядача» Запоріжжя обвинувачують у створенні злочинної організації, вимаганні та інших злочинах.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 28 вересня об 11.00.

Читати детально: Справа Анісімова: як у Запоріжжі судять екс-“смотрящего”