У судах переглянуть справу запорізького екс-очільника спортивного комітету, якого засудили за хабарництво

Мова йде про Андрія Муштая, який раніше очолював Запорізьке обласне відділення комітету з фізичного виховання та спорту. Раніше суд визнав його винним у хабарництві, а посадовець почав переховуватись. 

Про новий розгляд справи відомо із ухвали Верховного суду України.

Ще 2014 року, за даними правохоронців, посадовець звернувся до запорізького підприємця, який орендував спортивний зал у Запоріжжі, та став вимагати від нього щомісячної плати у розмірі 3 тисяч гривень. У разі відмови зазначав, що припинить договір оренди на приміщення.

Затримання Андрія Муштая

Згідно з даними слідства, на початку червня 2015 року Андрій Муштай отримав частину коштів, після чого був затриманий. Справу розглядав Жовтневий районний суд Запоріжжя, який у липні 2019 року визнав винним посадовця у хабарництві та вимаганні (ч.3 ст. 368 КК). Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, і одночасно позбавив права обіймати керівні посади у державних установах на три роки із конфіскацією особистого майна. У лютому 2020 року Запорізький апеляційний суд залишив цей вирок без змін.

Пізніше правоохоронці повідомили, що посадовець почав переховуватись від покарання. Його затримали лише у червні 2020 року та мали відправити до установи з виконання покарань.

Наразі відомо, що захисники Андрія Муштая подали касаційні скарги до Верховного суду України на вирок Жовтневого районного суду та ухвалу Запорізького апеляційного суду. За останньою відомою ухвалою Верховного суду від серпня 2020 року, розгляд скарги мали здійснювати у режимі відеоконференції із Біленьківської виправної колонії №99.

Читати детально: ТОП-5 гучних кримінальних справ Запоріжжя: чим все завершилось