У Запоріжжі хочуть зменшити фінансування громадських робіт майже на 1,7 мільйона гривень

На розгляд виконкому поданий проєкт рішення, яким пропонують внести зміни до «Програми зайнятості населення міста Запоріжжя на 2018-2020 роки». Зокрема, пропонується зменшити фінансування громадських робіт у 2020 році на 1,69 мільйона гривень.

Відповідний проєкт рішення був опублікований на сайті міськради 1 жовтня.

У пояснювальній записці зазначається, що організація громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні або працівники, які втратили частину заробітної плати, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Наразі пропонується внести зміни до «Програми зайнятості населення міста Запоріжжя на 2018-2020 роки» та зменшити фінансування громадських робіт у цьому році з обох джерел. Зокрема, з міського бюджету – на суму 984 тисячі гривень (з 1,17 мільйона гривень до 188,3 тисячі гривень). А з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування – на суму 715,8 тисячі гривень (з 1,21 мільйона гривень до 500 тисяч гривень).

У результаті, загальний обсяг фінансування громадських робіт у Запоріжжі на 2020 рік складе 688,3 тисячі гривень проти раніше запланованих 2,38 мільйона гривень.

Проєкт рішення «Про внесення змін до Програми зайнятості населення міста Запоріжжя на 2020 роки» спочатку буде погоджений виконкомом, а потім  буде поданий на розгляд сесії Запорізької міської ради.

Нагадаємо, майже одночасно на сайті мерії зареєстрували проєкт рішення про збільшення кількості видів громадських робіт у Запоріжжі.

Читайте також: У Запоріжжі планують відкласти придбання електробусів на наступний рік