Запорізька мерія віддасть мільйон з Громадського бюджету на проєкт екскерівниці свого управління

Мерія Запоріжжя оголосила проєкти, які перемогли у конкурсі на фінансування з Громадського бюджету. Найбільше фінансування отримають чотири ініціативи з благоустрою. Серед них проєкт екскерівниці управління охорони здоров’я міськради.

Про це йдеться у проєкті рішення міськвиконкому. 

Громадський бюджет – це міська програма, за якою щорічно розподіляют 10 мільйонів гривень з бюджету міста на ініціативи громадян. Цьогоріч переможними визнали 22 проєкти на суму 9,83 мільйона гривень. Всі ініціативи планують реалізувати 2021 року.

Серед них найбільш витратними стануть два проєкти з благоустрою. Зокрема, ініціатива відновлення під’їздних шляхів до пенсійного фонду у Шевченківському районі та центру розвитку дитини «Надія», а також проєкт благоустрою вулиці Харчова та прилеглої території до “Міської лікарні № 8”. На них виділять рівно по мільйону гривень. 

Авторка першого проєкту – Галина Шапальчук. Вона раніше значилась заступницею директора ЦРД “Надія” Запорізької міської ради. Другий проєкт належить колишній очільниці управління охорони здоров’я ЗМР та нині директорці “Міської лакарні № 8” Надії Севальнєвій.  Цьогоріч вона значилась кандидатом у депутати міськради від партії “Єднання” Володимира Буряка.

Також майже по мільйону гривень отримають ще два проєкти. Це «Оазис здоров’я», який передбачає створення зони відпочинку у Шевченківському районі міста. Та ініціатива з благоустрою території навколо Запорізького академічного ліцею №23 на вулиці Парамонова. Останній проєкт ініціював директор вказаного ліцею Володимир Майоров

На інші вісімнадцять проєктів витратять від 34 до 470 тисяч гривень. Серед них також здебільшого ініціативи з благоустрою – відновлення та створення спортивних майданчиків, тротуарів, доріг.

Ініціативи на фінансування з Громадського бюджету попередньо відбирає конкурсна комісія, яка складається з представників громадських організацій, депутатів міськради та працівників профільних департаментів мерії. Потім погоджені комісією ініціативи виносяться на голосування мешканців міста. Далі конкурсна комісія серед проголосованих проєктів визначає переможні ініціативи, в межах наявного фінансування. 

Читайте також: У Запоріжжі викрили на махінаціях із землею екскерівництво Держгеокадастру