У Запорізькій ОДА озвучили варіанти розвитку ситуації із поширенням COVID-19

Міністерство охорони здоров’я спрогнозувало можливі варіанти розвитку ситуації із поширенням COVID-19. Про 4 найбільш вірогідні нещодавно повідомила заступниця голови Запорізької ОДА Олена Теряєва. З її слів, у найгіршому випадку медики визначатимуть, кому першочергово надавати допомогу.

Про це в ефірі телеканалу «Суспільне Запоріжжя» повідомила Олена Теряєва.

Перший варіант передбачає збереження поточної ситуації. Тобто, в країні щодня буде близько 8000 нових випадків захворювання на COVID-19. Тоді в області у лікарнях першої хвилі будуть вільні місця, зокрема і забезпечені киснем.

Другий варіант передбачає, що кількість захворілих становитиме 10 000 щодня. Тоді 30% всього ліжкового фонду області специфічно обладнають під хворих на COVID-19. Вийнятком стане обласна дитяча та доросла лікарні, а також психіатрічні та онкологічних лікарні.

Третій варіант розвитку ситуації — це 15 000 хворих щодня. Тоді будуть розгорти мобільні госпіталі, у тому числі поза межами лікарень.

Четвертий варіант передбачає 20 000 хворих в країні щодня. У цьому випадку введуть медичне сортування: лікарі визначатимуть, кого першочергово відправляти на ліжка з киснем. 

Заступниця голови Запорізької ОДА також зазначила, що від початку епідемії на COVID-19 в області захворіли 775 медичних працівників. Наразі у Запорізькій області для коронавірусних хворих передбачили 1703 ліжка у 21 лікарні першої хвилі. 40% з них забезпечені киснем.

Читайте також: З бюджету Запоріжжя додатково виділять 3 мільйона гривень на кисень для хворих COVID-19