Запоріжжя отримає 10 мільйонів гривень на придбання кисню для пацієнтів з COVID-19

На розгляд виконкому Запорізької міської ради винесли проєкт рішення про збільшення субвенції з місцевого бюджету. Зокрема, передбачається спрямувати додаткові кошти на закупівлю кисню для ліжкового фонду хворих на COVID-19. 

Документ опублікований на сайті мерії.

Загальна сума, яку розподілять серед лікарень міста, буде становити 10,4 мільйона гривень.  Ці кошти до бюджету Запоріжжя надійдуть у якості державної субвенції. Про це також йдеться у розпорядженні (№534) голови Запорізької ОДА Віталія Боговіна. Раніше таким чином місту виділили 3 мільйони гривень на аналогічні цілі.

У розпорядженні очільника Запорізької ОДА також йдеться про те, що загальна сума субвенції на придбання кисню в Запорізькій області становить 28,8 мільйона гривень. Крім Запоріжжя кошти отримають інші міста та райони області. Найбільше, а саме 6,2 мільйона гривень, спрямують Мелітополю, 4,3 мільйона гривень – ОТГ Бердянська, 2,2 мільйона – Кам’янко-Дніпровському району.

Нагадаємо, раніше мерія Запоріжжя збільшувала видатки на боротьбу з коронавірусом на 34 мільйони гривень. У місті для госпіталізації хворих з діагнозом COVID-19 визначені лікарні №№ 2, 6, 7, 9, “Міська дитяча лікарня №5” та “Пологовий будинок №4”. Наприкінці листопада цього року госпіталізувати хворих на коронавірус почала також “Міська лікарня №1”.

Читайте також: Допомога бізнесу під час карантину: що обіцяли у Запоріжжі?