Реконструкція парку у Шевченківському районі здорожчала майже на 5 мільйонів

Шевченківська райадміністрація міста оголосила про намір укласти угоду на реконструкцію парку Т.Г. Шевченка за 18,9 мільйона гривень. Раніше виконання цих робіт оцінювали у 13,99 мільйона гривень.

Інформація оприлюднена у системі “Prozorro”.

На початку листопада Шевченківська районна адміністрація міста оголосила тендер на виконання робіт з реконструкції парту Т.Г. Шевченка. 8 грудня за його результатами оголосили переможця, який повинен провести реконструкцію. Ним стало ТОВ «Співдружність Авіа Буд», з яким наразі готуються підписати угоду. Вартість угоди складає 18,9 мільйона гривень.

Згідно документів, роботи з реконструкції будуть розбиті на три черги. Кінцевим строком їх виконання встановили 31 грудня 2021 року. Зокрема, у парку повинні оновити ґрунт, провести його укріплення, оновити комунікації, улаштувати дитячий майданчик, оновити електроосвітлення, створити скейт-парк, провести садіння дерев та кущів.

У липні цього року Шевченківська райадміністрація міста вже намагалася провести тендер на виконання цих робіт. Тоді початковою вартістю їх проведення встановили 16,36 мільйона гривень, а найдешевша пропозиція на торгах становила 13,99 мільйона гривень. Проте вказаний аукціон скасували і оголосили новий. При цьому вартість виконання робіт у парку здорожчала на 4,9 мільйона гривень.

ТОВ «Співдружність Авіа Буд», яке буде виконувати роботи, пов’язують із підприємством “Мотор Січ”. Зокрема, раніше власницею товариства вказувалась Олена Богуслаєва – це дружина В’ячеслава Богуслаєва, президента АТ “Мотор Січ”.

Сам парк до кінця 2019 року знаходився на балансі АТ “Мотор Січ”, проте підприємство вирішило передати його місту. Коли зелену зону передавали громаді Запоріжжя, в ній обліковувалось близько 500 дерев, чагарники, близько 20 урн та стільки ж лавочок і невеликий дитячий майданчик (три гойдалки і сходи).

Читайте також: Колишньому судді із Запоріжжя загрожує до 8 років позбавлення волі за неправосудне рішення