У Запоріжжі підприємцям погодили надання коштів з бюджету на погашення кредитів

Виконком міськради затвердив перелік підприємців, для яких здійснять за бюджетний кошт компенсацію відсотків за отриманими кредитами. Таку компенсацію погодили для трьох чоловік.

Про це йдеться у рішенні міськвиконкому (№489).

Компенсацію відсотків за отриманими кредитами запровадили у цьому році, у якості допомоги бізнесу під час карантину. Наприкінці липня був затверджений порядок здійснення компенсації. Згідно нього, розраховувати на бюджетну підтримку мають право лише підприємці, які оформлювали займи за державною програмою пільгового кредитування «5-7-9%».

Своїм рішенням від 15 грудня, виконком затвердив перелік підприємців, які уклали кредитні договори у листопаді та отримають з бюджету міста компенсацію відсотків за кредитами. Перелік складається із трьох осіб. Зокрема, компенсацію погодили ФОП Володимиру Дробишевському, який оформлював займ на придбання самохідного автонавантажувача. Також Ірині Круковській — на придбання стомотологічного обладнання та Наталії Прапірній — на придбання обладнання. Остання зареєструвалась підприємницею у жовтні 2018 року, її основний вид діяльності — “надання послу перукарнями та салонами краси”.

У жовтні надання компенсації з бюджету погодили для 4 представників бізнесу, а у вересні — для двох ФОПів. Загалом — для 9 представників бізнесу.

Нагадаємо, в цілому міської програмою передбачили 350 тисяч гривень на цей рік – на здійснення компенсації відсотків за отриманими кредитами для бізнесу. Планувалось, що її отримають загалом 23 підприємця.

Читайте також: Допомога бізнесу під час карантину: що обіцяли у Запоріжжі?