На Запоріжжі посадовці Держгеокадастру разом зі злочинцями вимагали кошти у підприємців

За повідомленням правоохоронців, злочинне угрупування разом з посадовцями Держгеокадастру налагодило схему вимагання грошей у підприємців. Організатора та учасника угрупування затримали у центрі Запоріжжя.

Про це інформує СБУ в Запорізькій області.

За попередніми даними слідства, члени етнічного злочинного угрупування разом з посадовцями обласного Держгеокадастру організували оборудку. Зокрема, посадовці з державного управління ініціювали штучні перевірки комерційних структур із дотримання земельного законодавства. За результатами перевірок накладались значні штрафи. Потім представникам бізнесу обіцяли скасувати штрафи за сплату певного відсотка від його суми. У разі відмові погрожували фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували декілька таких фактів вимагання грошей. В одному з випадків мова йшла про майже 90 тисяч гривень. Цю суму вимагали від підприємця, якого штучно обвинуватили в порушенні законодавства у сфері земельних відносин.

24 грудня співробітники СБУ поінформували, що затримали у центрі Запоріжжя організатора та учасника злочинного угруповання під час отримання частини грошей. Наразі їм повідомили про підозру за статтею про прийняття пропозиції, або одержання хабара за вплив на прийняття рішення, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

За цим посиланням можна переглянути відео затримання.

Читайте також: Депутатський фонд Запоріжжя наступного року складе 64 мільйони