У Запоріжжі розглянуть можливість будівництва дороги через урочище «Вирва»

На сесії Запорізької міськради, яка відбудеться 27 січня, депутати розглянуть проєкт рішення про реконструкцію дороги через урочище «Вирва». Цей проєкт підготовлений на підставі електронної петиції, яку підтримала необхідна кількість мешканців Запоріжжя.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті міськради.

2 грудня 2020 року мешканець Запоріжжя Ігор Довженко на сайті міської ради зареєстрував петицію №6434. У ній він просив відремонтувати дорогу, яка починається від вулиці Воронезької, проходить через урочище «Вирва» і вздовж гранітного кар’єру та виходить на вулицю Таганську, поруч з Арочним мостом. На його думку, таким шляхом автомобілістам можна було б швидше добиратися з Хортицького до Дніпровського району і у зворотньому напрямку. Це б також розвантажило інші вулиці міста від надмірного руху транспорту.

Містяни цю петицію підтримали: наразі вона зібрала 753 голоси. Тепер,  згідно порядку, її виносять на розгляд сесії міськради. Зокрема, на сайті мерії зареєстрували проєкт рішення “Про підтримку електронної петиції №6434 щодо реконструкції дороги через урочище «Вирва».

Втім, у пояснювальній записці до проєкту рішення зазначається, що є суттєві обмеження, визначені містобудівною документацією та статусом Національного заповідника «Хортиця», які виключають можливість будівництва нової дороги та надання існуючому проїзду через урочище «Вирва» статусу вулиці місцевого значення.

Зокрема, більша частина території, по якій проходить ця дорога є територією заповідника «Хортиця», що передбачає низку обмежень містобудівного характеру. Крім того, Генеральним планом Запоріжжя, затвердженим рішенням Запорізької міськради від 2004 року, будівництво дороги, що проходить через урочище «Вирва» не передбачено. 

Остаточно питання будівництва вирішать на сесії міськради, яка відбудеться 27 січня. 

Читайте також: Рекордне безробіття: як підприємства Запоріжжя звільняли працівників