В ковідному відділені запорізької лікарні внаслідок пожежі загинуло 4 осіб. В області оголошено жалобу

В ніч на 4 лютого у ковідному відділені Запорізької обласної інфекційної лікарні сталася пожежа, в якій загинули троє пацієнтів та лікар. Ще 6 пацієнтів та двоє медпрацівників госпіталізовані в інші лікарні міста.

В Запорізькій області 5 лютого оголошено днем жалоби за загиблими.

За попередньою версією, пожежа сталася внаслідок вибуху в кисневій системі в реанімаційній ізольованій палаті. Тіла загиблих дістали під час гасіння вогню.

«Вогонь розповсюдився дуже швидко, практично не було можливості врятувати цих людей», – зазначив голова МОЗ України Максим Степанов, що екстренно прибув до Запоріжжя.

Рятувальники прибули на гасіння пожежі одразу ж після вибуху, що стався близько 23:30. О 00:07 було завершено евакуацію хворих. О 00:19 пожежу було ліквідовано.

«Не було змоги повністю відключити електропостачання, яке необхідно для повноцінної роботи кисневих апаратів людям, які цього потребують. На жаль, через швидке розповсюдження вогню у палаті, де виникла пожежа, врятувати 4 людей було неможливо», – зазначив перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

В поліції за фактом пожежі розпочали кримінальну справу за статтею про порушення вимог пожежної безпеки (ч.2 ст. 270 КК). В облдержадміністрації пообіцяли надати допомогу у 50 тисяч гривень кожній родині загиблих.

Читайте також: Хто керує Запорізькою областю: нові депутати облради