Старух вимагає відсторонення від посади директора Запорізької обласної інфекційної лікарні

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух звернувся до депутатів Запорізької обласної ради з вимогою відсторонити від виконання обов’язків Володимира Шинкаренкадиректора КНП «Запорізька обласна інфекційна лікарня». 3 лютого в закладі сталася пожежа, внаслідок якої загинули четверо людей.

Про вимогу Олександр Старух повідомив на сторінці у Facebook.

За його словами, відсторонення Шинкаренка необхідне задля забезпечення максимально об’єктивного розслідування.

В поліції подію спочатку кваліфікували за статтею про порушення вимог пожежної безпеки (ч 2. ст. 270 КК). Згодом завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу лікарні 1956 року народження повідомили про підозру за цією статтею, а також за статтею про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч 2. ст. 272 КК). 

За повідомленням Запорізької обласної прокуратури, слідство відпрацьовує версію про використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню, його критичного накопичення в палаті та подальшого вибуху.

Забезпечення киснем 170 ліжок “Запорізької обласної інфекційної лікарні” в облдержадміністрації анонсували в листопаді минулого року – гроші мали надати «Запоріжсталь» та Фонд Ріната Ахметова.

Читайте також: В ковідному відділені запорізької лікарні внаслідок пожежі загинуло 4 осіб. В області оголошено жалобу