Запорізька міськрада розірвала чергову угоду на ремонт “Студентської поліклініки”

У листопаді 2019 року КП “Управління капітального будівництва” уклало угоду на ремонт та реставрацію будівлі по пр. Соборному, 59. Це історична будівля, у якій раніше розміщувалась “Студентська поліклініка”. Нещодавно угоду на реконструкцію розірвали.

Про це повідомляється у системі “Prozorro”.

Вартість угоди складала 2,62 мільйона гривень, її уклали з ТОВ “ТОП Енерджи Груп”. Згідно контракту, підрядник мав провести загальнобудівельні роботи, провести монтаж обладнання, виконати додаткові роботи з улаштування водопроводу та каналізації, опалення та вентиляції, установлення автоматичної пожежної сигналізації.

Втім, згідно додаткової угоди від 15 лютого цього року договір на ремонт розірвали за взаємною згодою сторін. У системі “Prozorro” також зазначається, що підряднику встигли сплатити за договором 540 тисяч гривень.

Це була друга угода на відновлення будівлі “Студентської поліклініки”. Першу угоду, вартістю 4,1 мільйона гривень, укладали у листопаді 2017 року. Тоді виконавцем робіт стало ТОВ “ТД Схід-Капітал”. З підприємством навесні 2019 року так само розірвали контракт, за яким фактично оплатили робіт на 3,24 мільйона гривень.

Офіційно відновлення “Студентської поліклініки” почалось 2016 року, тоді її закрили на реставрацію.

Вказана будівля має історичне значення. Вона була збудована прусським підданим Якобом Бадовським близько 1882 року та входить до переліку архітектурних пам’яток національного значення. 

Читайте також: Запорізький нардеп придбав у столиці квартиру