Запорізькі нардепи наїздили на службових автівках на 135 тисяч гривень

Народні депутати України, що до обрання мешкали у Запоріжжі та області, за минулий рік скористалися службовими автівками на 135 тисяч гривень. Вони загалом наїздили близько 400 годин

Дані «Запорізький проект розслідувань» отримав від апарату Верховної Ради України.

Найбільше державними авто користувався обраний у токмацькому мажоритарному окрузі від “Слуги народу” Павло Мельник (округ № 81), що за декларацією не має власного транспорту. За офіційними даними, Мельник за минулий рік 120 разів викликав службове авто та користувався ним понад 156 годин. Поїздки нардепа обійшлися державі у 48 тисяч гривень.

Друге місце посів колишній фотограф і нардеп від “Слуги народу” Сергій Штепа (округ № 77). У нього є власна Toyota Camry, проте він також 82 рази викликав державне авто. Витрати склали 29 тисяч бюджетних гривень.

Обранці від ОПЗЖ Олександр Пономарьов (округ № 78) та Володимир Кальцев (список, № 24), що є одними з найвпливовіших нардепів у Запорізькій області, також не нехтували перевезеннями за державний кошт. Їхні витрати на пересування службовими авто склали 15 622 гривні та 11 773 гривні відповідно.

Читайте детально: Скільки коштували службові поїздки запорізьких нардепів