Пікет під “Запоріжгазом”: директор компанії написав заяву в поліцію про “захоплення будівлі” протестувальниками

15 березня під будівлею “Запоріжгазу” зібрався пікет. Протестувальники виказували невдоволення роботою компанії і намагалися потрапити до її директора. Після цього керівник “Запоріжгазу” звернувся до поліції.

Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського районного суду.

На пікеті, який відбувся 15 березня перед будівлею “Запоріжгазу”, запоріжани виказували невдоволення роботою компанії: збиранням плати за транспортування газу по трубах, які абоненти прокладали за свої гроші. Також відключенням газопостачання під час карантину, ймовірним завищенням тарифів, неможливістю потрапити на прийом та ін. Вони вимагали провести розмову з директором “Запоріжгазу” Олегом Мізіком. Не отримавши бажаного, протестувальники зняли з завіс ворота, потім пошкодили вхідні двері в адміністративну будівлю і повз барикади з меблів потрапили до кабінету директора підприємства.

Через декілька днів після цих подій директор “Запоріжгазу” Олег Мізік подав у поліцію заяву про злочин за статтею про протидію законній господарській діяльності (ст. 206 КК) та захоплення державних чи громадських будівель (ст. 341 КК).

Проте до 5 квітня вказану заяву у реєстр розслідувань так і не внесли. З огляду на це, адвокат “Запоріжгазу” звернувся до суду зі скаргою для зобов`язання поліцейських внести відомості у реєстр. Суд цю скаргу задовольнив, оскільки заяву про ймовірний злочин оформили правильно і в ній достатньо відомостей для внесення у реєстр.

Читайте також: Запорізька мерія просить депутатів дати більше грошей на програму поводження з тваринами