У Запоріжжі з 16 квітня вводять спецперепустки для проїзду у громадському транспорті

З 16 квітня у громадському транспорті Запоріжжя можна буде проїхати тільки за спеціальними перепустками. Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – з огляду на зростання кількості хворих коронавірусом. 

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Транспорт працюватиме за звичайними маршрутами та без обмежень за часом, але перевозитиме пасажирів лише зі спеціальними довідками.

Користуватися громадським транспортом зможуть тільки працівники критичної інфраструктури: охорони здоров’я, продовольчого забезпечення, державних послуг (найважливіших), енерго- та водозабезпечення, зв’язку та комунікації, фінансових та банківських послуг, інфраструктури, оборони, правопорядку, промисловості з безперервним циклом, потенційно небезпечних об’єктів, комунальних, аварійних, рятувальних служб, служб екстреної допомоги.

Окремо – люди, які потребують медичної допомоги (зокрема пацієнти гемодіалізного центру); вихованці дитячих садків та здобувачі спеціальної освіти, а також їхні батьки для супроводження. Водночас міський голова Запоріжжя Володимир Буряк наголосив, що медики мають першочергове право на проїзд.

Зразок довідки можна завантажити на сайті мерії за цим посиланням.

Читайте також: Запоріжани просять побудувати скейт-майданчик у сквері