Компанія «Місто для людей», яку запоріжці хочуть відсторонити від управління будинками, скаржиться на борги

На сайті міської ради мешканець Запоріжжя зареєстрував петицію, у якій запропонував здійснити перевірку керуючої компанії «Місто для людей» – через погане обслуговування багатоповерхівок Запоріжжя. В компанії прокоментували документ. 

Про це йдеться у коментарі на нашу публікацію.

Згадану петицію мешканець Запоріжжя оприлюднив у квітні. В ній поскаржився, що будинок по пр. Соборному, 144, в якому він мешкає, знаходиться у занедбаному стані, а в компанії не реагують на звернення його жителів та не проводять відповідних робіт з ремонту. Також зазначив, що схожі обставини склалися й в інших багатоповерхівках Запоріжжя.

У своєму коментарі, надісланому “Запорізькому проєкту розслідувань”, керуюча компанія “Місто для людей” пояснила відсутність ремонтних робіт боргами самих запоріжців. Зокрема, вказала, що борг зазначеного у петиції будинку складає понад 400 тисяч гривень.

Це пояснює стан під’їздів, які давно потребують ремонту. Але поточні ремонти проводяться за рахунок накопичувальної статті тарифу. Тому, щоб мешканці могли планувати проведення ремонтних робіт, на будинку мають бути накопичення, а не борги. Досить часто звучать скарги на обслуговування, які пов’язані саме із заборгованостями на будинках”, – прокоментували ситуацію в компанії.

Додамо, що вказана петиція була оприлюднена 19 квітня і на цей час зібрала 660 підписів мешканців міста. Щоб документ (№6637) розглянула Запорізька міська рада необхідна підтримка у 750 голосів

Читайте також: Для запоріжан дорожчає проїзд у маршрутках