Підрядник “Запоріжсталі” попередньо виграє 70 мільйонів для реконструкції музею на Хортиці

Національний заповідник “Хортиця” розглядає пропозицію ТОВ “Геос-УКБ” щодо реконструкції будівлі Музею історії Запорізького козацтва. Вартість відновлення музею може скласти 69,2 мільйона гривень.

Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Тендер на реконструкцію музею провели 17 травня. За умовами, його переможець має відремонтувати (та утеплити) фасади музею, парапет, покрівлю, підлогу, змонтувати систему блискавкозахисту. Також відремонтувати водопровід, каналізацію, вентиляцію, кондиціонування, опалення та освітлення. З проектом реконструкції музею можна ознайомитися за цим посиланням.

Нині тендер знаходиться на етапі розкриття тендерних пропозицій і першою досліджують фірму “Геос-УКБ”, яка запропонувала виконати роботи за 69,2 мільйона гривень. Конкурентами ТОВ “Геос-УКБ” на аукціоні виступили ТОВ “Інтрепромстрой” та ТОВ “НВФ “Вогентривавтоматикасервіс” з дорожчими на 710 тис. грн пропозиціями. Під час аукціону учасники своїх цін не зменшували. 

ТОВ “Геос-УКБ” належить киянам Богданові Окольничому та Сергієві Уманцю. На вказаному тендері досвідом аналогічних робіт фірма вказала підряд для ПАТ “Запоріжсталь”. “Геос-УКБ” також виступала підрядником з будівництва житлового комплексу на перехресті бульвару Центрального і вул. Перемоги в Запоріжжі. Інвестором цього будівництва вказувалася фірма “Азимут трейдінг груп”, пов’язана з колишнім фінансовим директором “Запоріжсталі” Русланом Божко та екс-гендиректором цього підприємства Ростиславом Шурмою.

Водночас міським головою Запоріжжя є Володимир Буряк, який до обрання на посаду працював головним інженером комбінату “Запоріжсталь” з групи “Метінвест” Ріната Ахметова.

У квітні цього року стало відомо, що підприємство “Запоріжсталь” фінансувало концепцію та проєкт реконструкції Музею історії Запорізького козацтва. 

Для “Геос-УКБ” це друга участь у тендерах “Prozorro”. Вперше фірма подавалася на реконструкцію Палацу дитячої та юнацькою творчості і виграла цей тендер з ціною 69,19 мільйона гривень.

Читайте також: У Запоріжжі посадовець з управління служби судової охорони придбав Mercedes за 860 тисяч