У Запоріжжі суд відправив під домашній арешт інспектора патрульної поліції, який вимагав хабар

У травні в Запоріжжі затримали інспектора патрульної поліції, який вимагав кошти за видачу дозвільних документів. Суд відсторонив його від посади та обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це йдеться в ухвалі Мелітопольського міськрайонного суду.

За матеріалами справи, старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху УПП в Запорізькій області запросив 5000 гривень за погодження змін до паспортів автобусних маршрутів. Відповідні зміни мав погодити для підприємця, який надає послуги з пасажирських перевезень у Запоріжжі. 

27 травня біля будівлі Управління патрульної поліції в Запорізькій області інспектор отримав вказані гроші від представника підприємця. Після цього його затримали правоохоронці та повідомили про підозру за статтею про отримання хабара, поєднане з вимаганням (ч.3 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Опісля слідчі звернулися до суду для взяття інспектора під варту. Правоохоронці вказували, що підозрюваний з огляду на ймовірну тяжкість покарання може переховуватися від слідства, а також знищити істотні документи.

Зрештою, своєю ухвалою від 28 травня суд застосував до інспектора запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Вказувалося, що можливість переховування від слідства – це лише припущення, які не можуть бути прийняті до уваги.

Іншою ухвалою Мелітопольський міськрайонний суд відсторонив інспектора від посади на місяць.

Читайте також: У Запоріжжі слідчий поліції придбав новий позашляховик за пів мільйона 

Наші новини в TELEGRAM