Посадовцю запорізької “Дубовки” обрали запобіжний захід у справі про хабар

Суд обрав для заступника директора КП «Дубовий гай» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою — з можливістю внесення застави. Раніше його затримали на хабарі у 15 тисяч гривень. 

Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя.

Нагадаємо, посадовця КП «Дубовий гай» затримали 7 червня після того, як він отримав 15 тисяч гривень від підприємця за безперешкодне здійснення діяльності у сфері торгівлі на території парку. Наступного дня йому повідомили про підозру за статтею про отримання хабара, поєднане з вимаганням (ч.3 ст 368 КК). Санкція вказаної статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Надалі правоохоронці звернулись до суду для взяття заступника директора парку під варту. Під час суду сторона захисту наполягала на альтернативному запобіжному заході — у вигляді особистої поруки трьох невказаних осіб. Втім, суд 9 червня обрав тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення грошової застави в розмірі 90,8 тисячі гривень. Наразі відомо, що це рішення оскаржується в Запорізькому апеляційному суді.

На сайті судової влади повідомляється про учасника цієї справи — Тараса Супруна. У минулому році він короткий час очолював комунальне підприємство “Центральний парк культури та відпочинку “Дубовий гай”.

Читайте також: У справі про закупівлю автобуса з подвійною «накруткою» для обласної філармонії допитують свідків

Наші новини в TELEGRAM