Буряк передумав шукати винних у руйнуванні історичного будинку в Запоріжжі

У Запорізькій міськраді впродовж року так і не провели службового розслідування щодо руйнування будинку на пр. Соборному, 234 . Вказаний будинок занесений до переліку архітектурних пам’яток.

Про це повідомляється у відповіді виконавчого комітету на запит Запорізького проєкту розслідувань

Нагадаємо, у липні 2020 року будівля на пр. Соборному, 234 почала руйнуватися, на стінах і у квартирах з’явилися тріщини, сходи відійшли від стін, з фасаду почала обсипатися плитка. Чотирьом сім’ям довелося переїхати. У частині квартир відімкнули світло, газ та воду. 

Можливим джерелом руйнувань місцева влада тоді назвала затоплений колодязь і протікання на мережах “Водоканалу”. Володимир Буряк говорив про необхідність проведення службового розслідування для пошуку винних:

“- У меня возникает вопрос, насколько часто «Водоканал» проводит обследование своих колодцев, сетей? В этой ситуации можно сказать, что «Водоканал» плохо выполнил свою работу. По этому поводу на предприятии должно быть проведено служебное расследование”.

Також міський голова наголошував, що усі ремонтні роботи у цьому будинку будуть проводитися за гроші “Запоріжремсервісу”, керуючої компанії “Місто для людей” та “Водоканалу”.

Нещодавно ж Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради почав проводити тендер на реставрацію цього будинку з попередньою ціною – 14,5 млн грн. Також виділили 700 тис. грн на проєктні роботи та авторський нагляд. 

Після цього Запорізький проєкт розслідувань надіслав до Запорізької міськради запит з питанням чи проводилося службове розслідування на КП «Водоканал» чи іншому підприємстві за результатами руйнувань вказаної будівлі.

Заступник міського голови Віктор Гординський у своїй відповіді вказав: “Службове розслідування КП “Водоканал” м. Запоріжжя не проводилося. Інша інформація у виконавчому комітеті Запорізької міської ради відсутня”.

Слід додати, що будинок на пр. Соборному 234 занесений до архітектурних пам’яток, він розташований в межах історичного ареалу «Соціалістичне Запоріжжя». Його звели у 1950 році.

Читайте також: Суддя Запорізького апеляційного суду придбав новий кросовер