Після чергового “бану” від обласних депутатів на Запоріжжі шукають нового директора “Садиби Попова”

Голова Запорізької облради Ольга Жук скасувала результати конкурсу щодо обрання директора “Садиби Попова” і почала пошук кандидатури наново.

Про це повідомляється на сайті Запорізької облради.

Нагадаємо, нещодавно комісія облради провела конкурс для визначення кандидата на посаду директора музею “Садиби Попова” у Василівці. З трьох учасників члени комісії обрали нинішнього виконувача обов’язків цієї установи Валерія Стойчева і надалі рекомендували призначити його на посаду.

Втім на нещодавній сесії депутати не підтримали цю кандидатуру. Один з обранців “Слуги народу” вніс проєкт рішення для призначення в.о. директора “Садиби Попова” Наталії Калініної, яка раніше працювала у Василівському відділі культури і туризму. Втім депутати цей проєкт рішення також відхилили. 

Сам Валерій Стойчев назвав ситуацію у сесійній залі спробою рейдерського захоплення комунального закладу. Причина нібито полягає у збільшенні дохідної частини музею, розробки науково-проєктної документації для проведення реставраційних робіт на 25 млн грн, а також інших програм, на загальну суму більше 100 млн грн.

Внаслідок відхилення депутатами кандидатури Валерія Стойчева, голова Запорізької облради Олена Жук своїм розпорядженням скасувала проведений конкурс і призначила новий.

Посада директора музею-заповідника “Садиба Попова” вакантна з 2017 року. Кандидатуру Валерія Стойчева до цього вже декілька разів відхиляли. 

Стойчев на президентських виборах 2019 року був довіреною особою Володимира Зеленського на окрузі № 79 (Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони та частина Оріхівського району).

Музей-заповідник «Садиба Попова» – це комплекс будівель з палацу, манежу-стайні, флігелів, каретного сараю та оглядової башти. 

Читайте також: Буряк передумав шукати винних у руйнуванні історичного будинку в Запоріжжі