Депутатам пропонують віддати ділянку біля запорізького парку родичу ексдиректора “Запоріжсталі”

Запорізька міськрада спробує передати фірмі “Гефест-преміум” ділянку під будівництво спортивного комплексу біля каскаду фонтанів “Райдуга”. 

Про це повідомляється у відповідному проєкті рішення міськради. 

Відповідно до тексту документа, Запорізька міська рада у 2020 році передала в оренду ПрАТ «Дніпроспецсталь» ділянку на пр.Маяковського, 30 для розташування спортивного комплексу площею 4,81 га (кадастровий номер 2310100000:05:002:0435). Строк оренди мав скласти 19 років. 

Надалі “Дніпроспецсталь” відчудило незавершене будівництво на цій ділянці ТОВ “Гефест-преміум”. Фірма ж звернулася до міськради для переоформлення оренди ділянки на себе. Зазначається, що також під розташування спортивного комплексу зі строком дії договору до 2039 року.

На вказаній ділянці наразі розташовується стадіон “Олімпійські надії”. 

Кінцевими бенефіціарами ТОВ “Гефест-преміум” вказуються Олег Шурма та Артем Погасій. Олег Шурма – це брат Ростислава Шурми, колишнього гендиректора комбінату “Запоріжсталь” та голови запорізького осередку партії “Опозиційний блок”. Зараз Ростислав Шурма входить до наглядової ради “Укроборонпрому”.

Нагадаємо, що нинішній мер Запоріжжя Володимир Буряк балотувався у нардепи від партії “Опозиційний блок”, а до цього під керівництвом Ростислава Шурми працював головним інженером на “Запоріжсталі”. Впродовж минулої каденції група фірм з орбіти Ростислава Шурми та колишнього фінансового директора “Запоріжсталі” Руслана Божка стала одним з найбільших земленабувачів у Запоріжжі. 

Варто додати, у Запорізькій міськраді вже двічі переносили пленарне засідання сесії. Причина – незадоволення обранців звільненням секретаря міськради Анатолія Куртєва. 

Нещодавно Володимир Буряк повідомив, що йому зробили операцію на серці і він пішов на лікарняний. Також втретє переніс сесіюна 20 липня. 

Читайте також: Колишній фіндиректор “Запоріжсталі” та експосадовці: хто радить голові Запоріжжя