Партія Буряка обізвала опонентів “шулерами” і “хвойдами” на тлі зриву сесії у міськраді

Партія Володимира Буряка видала повчальну заяву у бік запорізьких депутатів-противників мера і звернулася до Зеленського з проханням про допомогу. 

Про це повідомляється на сайті партії “Єднання”.

Нагадаємо, пленарні засідання у Запоріжжі неодноразово переносяться через неявку більшості депутатів, які виразили протест проти рішення Володимира Буряка звільнити секретаря міськради Анатолія Куртєва від “Слуги народу” – нібито через порушення в декларації. 

Фрагмент розпорядження про звільнення

Рішення Володимира Буряка підтримують тільки депутати його партії – “Єднання”. Обранці з інших п’яти фракцій: «Слуга народу», «ОП-ЗЖ», «Європейська солідарність», «Нова політика» та «Партія Шарія» – відмовлялися від участі у засіданнях, які призначав мер. 

Останнє найближче засідання міський голова Запоріжжя призначив на 20 липня (зі свого лікарняного), втім Анатолій Куртєв зібрав частину депутатів і запланував окреме засідання ради – на 14 липня.

Фрагмент допису у Фейсбуці

Сьогодні ж вранці у міську раду зайшли невідомі молодики (деякі назвалися представниками “Національного корпусу”) і зайняли крісла депутатів та міського голови у сесійній залі, чим заблокували роботу органу. 

Представники ж партії “Єднання” видали тематичну заяву на своєму офіційному сайті. На їх думку низка політичних сил у незаконний спосіб намагається захопити владу у Запоріжжі. У той час коли Володимир Буряк знаходиться на лікарняному після операції на серці, частина депутатського корпусу незаконно скликала сесію на 14 липня і намагається привласнити повноваження мера. 

Ухвалені рішення на цій сесії будуть незаконними і втягнуть Запоріжжя у “нескінченні судові спори та соціально-комунальний хаос”.

Також партія “Єднання” заявила про захист інтересів громади з їхнього боку від “зазіхань політичних шулерів та хвойд” і звернулася до Володимира Зеленського “аби він, як Гарант Конституції України, задіяв усі наявні законні важелі впливу задля недопущення суспільно-політичного вибуху”.

Фрагмент заяви партії “Єднання”

Окремо представники “Єднання” зазначили: “завдання депутатів місцевих рад захищати інтереси всієї громади, кожного запоріжця, а не окремих осіб, які прагнуть чужими руками та голосами протизаконно узурпувати владу та за міський кошт набивати власні кишені чи влаштовувати земельні оборудки”.

“…З можливими реаліями перетворення Запоріжжя на суцільний «сквер Яланського», або недобудований багатоповерховий «туалет» в парку Трудової слави запоріжці не хочуть миритися”.

Слід нагадати, що минула каденція Володимира Буряка на посаді міського голови Запоріжжя та робота близьких до нього депутатів запам’яталася тим, що житловий фонд міста було розподілено між керівними компаніями через непрозорий конкурс, а близькі до топ-менеджерів «Метінвесту» структури (колишнє місце роботи Буряка – “Запоріжсталь” Метінвесту) отримали у користування сотні гектарів міської землі. У центрі міста з мовчазної згоди мера та під наглядом «тітушок» було знищено сквер Яланського.

Окрім цього, погодження на згаданий недобудований багатоповерховий туалет” у парку Трудової слави видавав підлеглий Володимира Буряка – в.о. директора Департамента архітектури міськради – Віктор Назаренко.

Читайте також: Колишній фіндиректор “Запоріжсталі” та експосадовці: хто радить голові Запоріжжя