Хортиця замовляє туристичні знаки фірмі зі справою про розкрадання

Національний заповідник “Хортиця” збирається замовити ТОВ “Монтажні системи” туристичних знаків на 1,95 млн грн. Вказана фірма фігурує у кримінальній справі про розкрадання. 

Дані про закупівлю оприлюднені у системі Прозоро

За умовами тендеру переможець має поставити загалом 59 знаків різного вигляду. Також має надати 78 запасних табличок (з прозорим шаром пластику зі шрифтом Брайля) та 7 рельєфних карт.

Нині тендер знаходиться на етапі наміру укласти договір з ТОВ “Монтажні системи”. Ця фірма, згідно реєстру судових рішень, фігурує у справі щодо можливого розкрадання грошей на підрядах Кіровоградської облдержадміністрації – з ремонту операційних та реконструкції школи. 

Слідчі стверджували, що будівельні “Монтажні системи” робили закупівлі у ПП “Сто тонн”. Водночас “Сто тонн” закуповувало будматеріали у реальних постачальників, а потім продавало ТОВ “Монтажні системи” вже за завищеною вартістю.

Фактичним власником ПП “Сто тонн” та ТОВ “Монтажні системи” є одна невказана особа. Також обидві фірми мають спільну адресу розташування та бухгалтера.

Остання ухвала по цій справі датована червнем 2021 року, де поліції продовжили строки розслідування.