НАЗК судиться з мером Токмака через конфлікт інтересів стосовно його зарплати

Мер Токмака не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів під час розгляду проєкту рішення Токмацької міської ради щодо умов оплати його праці. Тож НАЗК у липні скалало відповідний протокол стосовно Ігоря Котелевського і надіслало документ в суд.

Про це повідомляється на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Перше засідання у справі відбулося 26 липня. Втім відповідних ухвал у судовому реєстрі поки немає. На сайті “Судової влади” повідомляється лише, що наступний розгляд призначили на 10 серпня

Нагадаємо, раніше запорізька обласна поліція готувалася повідомити про підозру матері співмешканки Котелевського у справі щодо розкрадання грошей на міських підрядах з подолання депресивності Токмака. Йшлося про розіграш тендерів через низку фірм, підконтрольних меру міста. Детальний план з розкрадання грошей, на думку слідства, також розробив міський голова Токмака. Отримані ж фірмами гроші надалі переводились в готівку, яку потім особисто розподіляв між учасниками злочинної схеми голова міста.

Роботи на об’єктах виконувалися неякісно, з грубими порушеннями містобудівного законодавства. Частка розкрадених грошей становила 40% від суми договорів.

Останнім судовим рухом по цій справі є ухвала від травня цього року, де поліції продовжили строки розслідування.