Інцидент у запорізькій маршрутці: донька потерпілого хоче “покарати водія за законом” 

Родичі побитого у маршрутці пенсіонера не захотіли домовлятися з водієм і бажають для нього справедливого покарання. 

Про це “Запорізькому проєкту розслідувань” розповіла донька потерпілого. 

Нагадаємо, 10 вересня водій маршрутки № 85 на зупинці «Лікарня» відмовив пенсіонеру Валентину Козелу у пільговому проїзді. За словами очевидців, вилаявся на нього, вдарив ногою в живіт, і, намагаючись закрити двері, вгатив нею чоловіка по обличчю.

Одна з пасажирок знімала цю подію на відео. Згодом серед користувачів соцмереж поведінка водія викликала обурення.

Наступного дня поліція повідомила про відкриття кримінального провадження щодо нанесення легких тілесних ушкоджень (ст. 125 ККУ). У справі призначили судово-медичну експертизу, після цього діям водія нададуть остаточну правову кваліфікацію. Також силовики відзвітували, що водія звільнили. 

Міська рада провела перевірку на фірмі-перевізнику ТОВ “Правекстар” та наклала штраф – 10 тисяч гривень. Вже сьогодні місцеві посадовці додали, що договір на перевезення з “Правекстар” розірвуть.

“Запорізький проєкт розслідувань” звернувся за коментарем до доньки постраждалого Ольги Воробей. Вона повідомила, що татові вже краще та подякувала запоріжцям за підтримку. Також вказала: 

“Водія треба покарати за законом, щоб для інших було застереженням. Не можна так поводитися з людьми похилого віку. У всіх є батьки.

Я допомагаю татові фізично, а брат слідкує за кримінальним впровадженням. Водій підходив до брата і хотів повирішувати між собою, але звісно ми відмовилися”.

ТОВ «Правекстар» належить запоріжцям Геннадієві Грибу, Ніні Пащенко та Сергієві Литвину. Керівник – Гліб Назаров

Раніше цю фірму зараховували до сфери впливу Євгена Анісімова.