Фірму з орбіти запорізьких “порошенківців” підозрюють в узгоджені тендерів міськради 

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя продовжив строки слідства щодо узгодження тендерів ТОВ «Ерін Буд» та розподілення грошей з посадовцями міськради. 

Про це повідомляється у відповідній ухвалі суду.

Згідно з матеріалами справи, Департамент освіти і науки Запорізької міськради протягом 2019-2020 років провів низку закупівель, підрядником у яких обрали ТОВ «Ерін Буд». Загалом йшлося про 11 договорів, це: ремонти в школах та дитсадках, закупівля меблів, ремонт теплиць.

Однак поліція вказувала, що організатори тендерів завищили очікувану вартість закупівель та забезпечили перемогу «Ерін Буд». Робили вони це на виконання вказівки керівництва та посадових осіб Запорізької міської ради.

Надалі ж «Ерін Буд» перерахувало частину грошей (2 млн грн – сума завищеної вартості підрядів) ТОВ «Акорд Корпорейд». Останнє скерувало їх фіктивним фірмам. 

На думку силовиків, справжнім призначенням цих операцій було виведення грошей в “тіньовий” сектор, переведення в готівку і подальше розподілення між посадовцями «Ерін Буд» та Департаменту.

З огляду на це, поліція у березні 2020 року відкрила кримінальне провадження щодо привласнення грошей через зловживання службовим становищем (ч. 3 та 5 ст. 191 ККУ) та почала слідство. 

За цей час силовики скерували низку запитів до податкової та міськради, отримали з банків інформацію про рух грошей, дозвіл на доступ до документів міськради, залучили аудиторів до перевірки, провели огляд 8 об’єктів, призначили експертизу.

Однак всі слідчі дії провести не встигли, тож клопотали у суді щодо продовження строків розслідування на рік. Суд це клопотання задовольнив. 

Власником ТОВ “Ерін Буд” є Олег Васильєв, директор – Андрій Ходарєв.

“Ерін буд” зареєстроване за однією адресою з ТОВ “Легіон”, де працює дружина депутата Запорізької міськради від партії “Європейська солідарність” та заступника міського голови Олександра Константинова. Також “Ерін буд” та “Легіон” мали спільних працівників.

Окрім цього, інженером з охорони праці “Ерін буд” вказувався закупівельник ТОВ “Епіцентр К” Ігор Силін. Директором “Епіцентру” донедавна був згаданий депутат Олександр Константинов.

Ігор Силін також працював у ТОВ Іоліт-плюс”, яке було пов’язане з колишньою депутаткою Запорізької міської ради від “Блок Петра Порошенка “Солідарність” (”ЄС”) Ольгою Ревчук.  

Більше про зв’язок цих фірм з політичними діячами запорізької “Європейської солідарності” можна почитати за цим посиланням. Лише додамо, що сам Константинов свій зв’язок з фірмами заперечував.