Суд перейшов до розгляду аудіодоказів у справі з розгону запорізького Майдану 

У Жовтневому районному суді розглядають письмові та аудіодокази у справі колишьного генерала міліції Володимира Серби, обвинуваченого у розгоні запорізького Майдану.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці адвокатки потерпілих Олени Яркіної.

Нагадаємо, кримінальне провадження стосовно голови обласного МВС Володимира Серби відкрили після розгону силовиками запорізького Майдану 26 січня 2014 року. Надалі Серба втік, його оголосили в розшук, а згодом без нього почали розглядати справу у суді. 

Після 7 років відсутності, Володимир Серба у супроводі адвоката 1 липня 2021 року з’явився на судове засідання. Пояснив, що нібито не знав про кримінальне провадження. Дізнався про нього у березні 2020 року, але боявся підхопити коронавірус. 

У день явки в суд Сербі обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання, і почали розглядати справу вже за його участі. Водночас суд дозволив Сербі брати участь у справі в режимі відеоконференції з суду у Дружківці (Донецька область).

Нещодавно ж запорізький суд провів чергове засідання. На ньому розглянули письмові докази і частину аудіозаписів. 

Адвокатка потерпілих Олена Яркіна вказувала, що особливо цікаво було слухати аудіозаписи телефонних розмов одного з фігурантів іншої справи про розгін запорізького Майдану, ексголови Запорізької облради Віктора Межейка:

“У них йдеться про організацію перебування 26 січня 2014 року тітушок у будівлі облради, їх годування ковбасою та снікерсами, а також повернення цього дня до міста так званого «смотрящего» тощо.

У присутніх з’явився неабиякий інтерес – дізнатись більше про 32 особи, які прибули до будівлі ОДА в ніч з 26 на 27.01.2014 року на 3-х авто з російськими  номерами

У коментарі ЗМІ Олена Яркіна повідомила, що вже заплановані дати проведення наступних двох засідань. 27 вересня продовжать слухати аудіодокази, а 20 жовтня до залу суду має прибути сам Серба на розгляд відеодоказів. 

Суд ухвалив обов’язкову присутність обвинувачуваного на засіданні, адже одночасний перегляд відео та підтримка відеоконференції технічно неможливі.