Запорізька влада збирається розірвати договір з перевізником – через побиття пенсіонера 

На сайті Запорізької міськради опублікували проєкт рішення виконкому про розірвання договору з перевізником ТОВ “Правекстар”,  водій якого декілька тижнів тому побив пенсіонера.

Про це повідомляється у відповідному проєкті рішення міськвиконкому.

Нагадаємо, 10 вересня водій маршрутки № 85 на зупинці «Лікарня» відмовив пенсіонеру у пільговому проїзді. Зі слів очевидців, він вилаявся на чоловіка, вдарив ногою в живіт, і, намагаючись закрити двері, вгатив ними пенсіонера по обличчю.

 

Одна з пасажирок знімала цю подію на відео. Згодом серед користувачів соцмереж поведінка водія викликала обурення.

Міська влада після цих подій провела перевірку і оштрафувала фірму-перевізника, ТОВ “Правекстар”, на 10 тисяч гривень. Також повідомлялося про звільнення водія. 

Водночас поліція відкрила кримінальне провадження, згодом водію повідомили про підозру і скерували до суду обвинувальний акт щодо хуліганства (ст. 296 КК України).  

Нещодавно ж на сайті міськради з’явився проєкт рішення виконавчого комітету про розірвання договору з перевізником ТОВ “Правекстар”. 

Розірвати угоду планують “за згодою сторін”. Підставами розірвання угоди вказується саме випадок з побиттям пенсіонера. 

У проєкті рішення також пропонується тимчасово обрати перевізником на маршрут №85 фірму ТОВ “Юністар авто”. Надавати послуги новий перевізник буде з 1 жовтня до 31 грудня цього року. 

Ще одним пунктом влада прописала намір організувати конкурсу на обслуговування цього маршруту.

ТОВ “Правекстар” належить Геннадієві Грибу, Ніні Пащенко та Сергієві Литвину. Керівник – Гліб Назаров. 

Варто додати, окремим проєктром рішення міська влада збирається провести конкурс з визначення перевізників на маршрути № 22, 42, 89. Бо у старих перевізників закінчуються терміни дії договорів.