Приморський прокурор побуде ще кілька тижнів без посади через можливі 700 тисяч хабаря

Мелітопольський міськрайонний суд продовжив відсторонення від посади прокурора у справі про хабарництво. За 683 тисячі гривень правоохоронець хотів закрити провадження щодо незаконного будівництва котеджів.

Про це повідомляється у відповідній ухвалі суду.

Згідно з матеріалами справи, бердянська поліція після рапорту прокурора у травні цього року відкрила провадження щодо незаконного будівництва ТОВ «Ісатекс інвест груп» котеджів на узбережжі Азовського моря (в межах захисної смуги).

Надалі цей прокурор зустрівся з представником «Ісатекс інвест груп» і попрохав в обмін на закриття провадження безоплатно передати у власність декілька котеджів.

Після того як підприємець вказав про відсутність вільної нерухомості, прокурор запросив 25 тисяч доларів хабаря (на той час – 683 тис. грн).

Гроші правоохоронець взяв на заправці у салоні автівки. Того ж дня його затримали за отримання неправомірної вигоди (ст. 368 КК України). Згодом прокурору повідомили про підозру та відсторонили від посади – до 16 вересня. Перед збігом вказаних строків силовики звернулися до суду для продовження відсторонення на місяць. 

Суд це клопотання задовольнив. Вказувалося, що підозрюваний працює на посаді начальника Приморського відділу Бердянської місцевої прокуратури, тож має вплив на прокурорів та поліцейських. Вони ж можуть сприяти виконанню його домовленостей з представником ТОВ «Ісатекс інвест груп» (вочевидь, мається на увазі створення перешкод під час будівництва – від “Запорізького проєкту розслідувань”).

Також суд раніше брав прокурора під варту з альтернативою застави у 908 тисяч гривень.

На сайті Судової влади України фігурантом цієї справі вказується Євген Власюк. Саме він зазначався начальником Приморського відділу Бердянської місцевої прокуратури.

Варто додати, представники Державного бюро розслідувань (орган, який розслідує вказану справу) стверджували, що будівництво котеджів ТОВ “Ісатекс інвест груп” було законним. Нерухомість хотіли розташувати у Приморську на вул. Курортній.

ТОВ “Ісатекс інвест груп” належить Іванові Жокіну та Сергієві Левченку. Жокін займався обслуговуванням будинків у Мелітополі. Також він співволодіє фірмою ТОВ “Метстар компані”, яка ще нещодавно належала давньому висуванцю від “Блока Петра Порошенка” до Мелітопольської міськради Олексієві Фокарді. Разом з ним у списку тоді були колишній та нинішній мери Мелітополя Сергій Мінько та Іван Федоров.