Запорізькі лікарні отримують концентратори для лікування пацієнтів з Covid-19 вдома

Центр первинної медико-санітарної допомоги №10 нещодавно отримав 54 кисневі концентратори. Апаратуру використовуватимуть для лікування хворих на коронавірус, які не потребують госпіталізації.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

За допомогою кисневих концентраторів, пацієнти з легкою формою Covid-19 матимуть змогу лікуватись вдома під наглядом лікарів. Це допоможе розвантажити перепрофільовані лікарні та звільнити місця для більш тяжких випадків захворювання.

За словами посадовців міськради, з кисневими концентраторами забезпеченість лікарні киснем складає 129%. 

Тож ці концентратори допоможуть не тільки тим пацієнтам, яких можна перевести на амбулаторний режим з кисневою підтримкою, але й дозволять робити профілактику та полегшувати більш важкі ускладнення хвороби.

Кисневий концентратор – це апарат для отримання чистого кисню високої концентрації зі звичайного атмосферного повітря. Кисневий концентратор в основному використовується для лікування і профілактики хвороб, пов’язаних з порушенням дихальної системи.

“Запорізький проєкт розслідувань” нещодавно повідомляв, що Запорізька область наближається до помаранчевої зони карантину.

Завантаженість ліжкового фонду у ковідних госпіталях складає 52%. Повністю завантажена запорізька 9-а міська лікарня, майже на 90% – інфекційна лікарня.

Нова хвиля захворюваності викликана мутаціями коронавірусу. Згідно з лабораторними дослідженнями, 97% проб мали ознаки мутаційного штаму “Дельта”.