Запорізький інтернат для дітей з порушеннями зору хочуть підремонтувати

Нині єдиний в області інтернат для учнів із порушеннями зору фактично розміщується у спальному корпусі. Частину будівлі школи-інтернату “Орієнтир” свого часу віддали під розміщення гімназії №37.

Нещодавно ж заклад “Орієнтир” у системі Прозоро оголосив закупівлю на ремонт першого поверху цієї гімназії.

Так, за 8 мільйонів гривень інтернат хоче утеплити стіни, зробити ремонт у приміщеннях, полагодити покрівлю. Також встановити санвузли, привести до ладу мережі освітлення, водопостачання, опалення та ін.

Зараз “Орієнтир” шукає будівельників, які проведуть ремонт. 25 жовтня на аукціоні мають обрати відповідну фірму і згодом почати роботи. У планах закінчити ремонт до кінця наступного року.

Раніше керівництво “Орієнтиру” заявляло про бажання повернути собі частину будівлі гімназії №37. За словами представників інтернату, заклад потребує розширення, бо кількість вихованців постійно збільшується. Сьогодні тут навчаються понад 250 учнів.

Влада також вказувала про можливість закриття гімназії №37 через те, що її відвідує лише 75 дітей, хоча заклад розрахований на 250 учнів.

Додано (07.10.21 15:32)

У коментарі “Запорізькому проєкту розслідувань” директриса школи-інтернату “Орієнтир” Ганна Тихомирова повідомила, що інтернат вже з десяток років орендує перший поверх гімназії №37. Нині ж у цих приміщеннях вирішили зробити ремонт.