Суд розгляне справу про хабар за формальну перевірку отруєнь у Пологах

Керівництво пологівської служби контролю якості продуктів влітку цього року затримали на хабарі у 10 тисяч гривень. За ці гроші посадовці обіцяли провести формальну перевірку на виробництві м’яса. Нещодавно ж слідство у цій справі завершили.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Нагадаємо, за даними слідства до Пологівського районного управління Держпродспоживслужби у червні цього року надійшла скарга на отруєння м`ясною продукцією ТОВ “Крок”. Згодом начальник держслужби зустрівся з фінансовим директором фірми та запропонував за 10 тисяч гривень уникнути позапланової перевірки або провести її формально.

Через декілька днів у своєму службовому кабінеті начальник отримав озвучену суму, після чого його затримали та повідомили підозру за статтею про отримання неправомірної вигоди (ст. 368 КК). Вказувалося також, що посадовець мав спільника – заступника начальника цього ж управління Держпродспоживслужби.

Згодом підозрюваних відсторонили від посад та посадили під нічний домашній арешт.

Нещодавно ж обласна прокуратура відзвітувала про закінчення слідства поліцією і передачу обвинувального акту у справі до суду. 

Обвинуваченими наразі вказуються Віктор Поляк (начальник Пологівського районного управління Держпродспоживслужби) та Олег Лемешко (його заступник).

Віктор Поляк – це також депутат Пологівської райради від партії “ОП-ЗЖ”.