На Запоріжжі половина перевірених закладів мала “ковідні порушення” 

Фахівці Держпродспоживслужби за вихідні перевірили 756 громадських закладів – половина з них мала порушення карантинних вимог.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Так, протягом вихідних спільні групи поліції та фахівців Держпродспоживслужби перевіряли здебільшого торговельні точки та заклади громадського харчування.

Так, з 664 об’єктів торгівлі мали порушення 317. Також з 50 закладів громадського харчування порушення встановили на 27 об’єктах.

Найчастіше фіксували недотримання “маскового режиму” та соціальної дистанції відвідувачами. Не було у закладах й даних про проведення температурної перевірки працівників, маркування соціальної дистанції для черг та місць для обробки рук антисептиком.

Зрештою, мобільні групи склали на порушників 191 протокол.