На завершення реконструкції запорізького басейну віддадуть 110 мільйонів

Управління капітального будівництва Запорізької ОДА замовило фірмі “СК “Стройінвест” реконструкцію басейну обласної школи вищої спортивної майстерності. Роботи обійдуться у 110 мільйонів гривень.

Про це повідомляється у системі закупівель “Прозоро”.

Переможець має утеплити фасад, змонтувати алюмінієві вітражі. Також провести роботи зі сходовими клітинами, ґанками, покрівлею, цоколем, чашою басейну, трибуною для глядачів. Виконати внутрішнє і зовнішне оздоблення будівлі (фарбування, шпаклюваня, укладання плитки, обшивка стін). 

Окрема частина робіт стосується комунікаційних мереж: опалення, вентиляції, освітлення, водопроводу. 

Єдиним конкурентом “СК “Стройінвест” на тендері було “БК Центрбуд” з дорожчою на 237 тис. грн пропозицією. Обидві фірми з Дніпра. 

Роботи мають закінчити до лютого 2022 року

Тендер на реконструкцію вказаного басейну нещодавно вже намагалися провести (тоді очікувана вартість була менше – 67 млн грн). Втім потім закупівлю скасували через проблеми з проектно-кошторисною документацією. 

Загалом реконструкцію вказаного басейну намагаються провести щонайменше з 2018 року – з різними підрядниками. Зрештою минулого року за роботи взялося “СК “Стройінвест”.  Фірма отримала половину від запланованої суми – 26 мільйонів, а декілька тижнів тому з нею розірвали договір – через коригування проектно-кошторисної документації.

Влітку на сайті Запорізької ОДА звітували, що на об’єкті вже повністю оновили покрівлю, на завершальному етапі утеплення фасаду. Також будівельники закінчили монтаж мережі водопостачання та каналізації, продовжується стяжка підлоги. Нещодавно фірма звітувала, що рівень готовності об´єкта становить 69-73%.

Кілька років тому реконструкцію починали з ціллю накрити вуличний басейн. Згодом до плану додали прибудову додаткових приміщень ШВСМ, зокрема, зали для дзюдо та медпункту, санвузлів, роздягалень, оновлення фасадної групи школи.

У старій будівлі спортшколи також реконструюватимуть внутрішні приміщення, бо цьогоріч під час виконання робіт почалися потужні зливи і нещодавно відремонтовану тренувальну залу підтопило.

Власником “СК “Стройінвест” є Юрій Кравченко.