Суд продовжив запобіжний захід запорізькому генералу-втікачу Сербі 

Жовтневий районний суд Запоріжжя продовжив особисте зобов’язання колишньому керівнику запорізької міліції Володимиру Сербі. Йдеться про справу з розгону запорізького майдану

Про це повідомляється у відповідній ухвалі суду.

Нагадаємо, кримінальне провадження проти голови обласного МВС Володимира Серби відкрили після розгону силовиками запорізького Майдану 26 січня 2014 року. Надалі Серба втік, його оголосили в розшук, а згодом без нього почали розглядати справу у суді. 

Після 7 років відсутності, Володимир Серба у супроводі адвоката 1 липня 2021 року з’явився у судовому засіданні. Пояснив, що нібито не знав про кримінальне провадження. Дізнався про нього у березні 2020 року, але боявся підхопити коронавірус. 

У день явки до суду Сербі обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання, і почали розглядати справу вже за його участі.

Особисте зобов’язання поклало на обвинуваченого низку обов’язків: він має повідомляти про зміну проживання, не відлучатися без дозволу з Дружківкі (де він живе), не спілкуватися зі свідками. Також він мав здати закордонний паспорт.

Нещодавно ж цей запобіжний захід продовжили – до 25 грудня

Щодо самого розгляду справи, суд на одному з нещодавніх засідань вивчав письмові та аудіодокази. На засіданні 26 жовтня мали допитувати потерпілих. Втім засідання перенесли, бо потерпілі до суду не з’явилися.