Брат колишнього гендиректора “Запоріжсталі” хоче забудувати ділянку на Великому Лузі

“Житлово-будівельний кооператив “Сосновий-парк” хоче змінити цільове призначення однієї з ділянок на Великому Лузі. 

Про це йдеться в одному з проєктів рішень, що оприлюднили на сайті Запорізької міської ради. 

Зараз цей проєкт рішення з сайту міськради вже прибрали, однак “Запорізький проєкт розслідувань” встиг його скопіювати.

Так, у проєкті рішення йдеться про бажання “Житлового-будівельного кооперативу “Сосновий-парк” отримати дозвіл від міськради на розроблення проєкту землеустрою. Кооператив хоче змінити цільове призначення ділянки на вул. Відомій, 20-а (площа землі – 7,96 га). 

Нині ділянка відноситься до земель рекреаційного призначення – для розташування дитячого оздоровчого комплексу. Водночас кооператив хоче змінити цільове призначення ділянки – для розташування комплексу малоповерхової житлової забудови. Також надалі отримати цю ділянку в оренду.

Відповідно до документації, на цій ділянці були зареєстровані декілька спальних корпусів, ґанків, веранд, адміністративна будівля, підвали, огорожа. Нерухомість видно і зі знімків супутника. 

“Житлово-будівельний кооператив “Сосновий-парк” належить ТОВ “Лайтхаус Україна”, Дмитру Лагошному та Юлії Чуб. “Лайтхаус Україна” водночас належить ТОВ “Азимут трейдінг Запоріжжя” та АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Квантум”. 

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Лайтхаус Україна” вказується Олег Шурма. Останній – це брат Ростислава Шурми, колишнього гендиректора комбінату “Запоріжсталь” та голови запорізького обласного осередку партії “Опозиційний блок”.

Під час роботи минулого скликання Запорізької міськради, фірми з орбіти Ростислава Шурми та Руслана Божка (колишнього фінансового директора “Запоріжсталь”) отримали від міськради 245 га землі.

Міським головою Запоріжжя донедавна був Володимир Буряк – колишній головний інженер комбінату “Запоріжсталь”. Впродовж минулих 5 років каденції він отримував підтримку на голосуваннях від партії “Опозиційний блок”, а згодом балотувався від цієї політсили у нардепи.

Ростислав Шурма нині входить до наглядової ради військогово концерну “Укроборонпром”. Нещодавно у ЗМІ з’явилася інформація, що Шурмі пророкують місце заступника голови Офісу Президента України.