У Запоріжжі віддають 85 мільйонів на розчистку балки – фактично без конкуренції

КП “Управління капітального будівництва” Запорізької міської ради має намір замовити фірмі “Анстрой Лімітед” розчистку русла Сухої балки. На роботи планують витратити 85,2 мільйона гривень.

Про це повідомляється в системі закупівель “Прозоро”.

Балка знаходиться в районі вулиці Дослідна станція (Комунарський район Запоріжжя).

У разі укладання договору, “Анстрой лімітед” має розчистити 340 метрів русла балки. Це дозволить осушити заплаву і ліквідувати болотисті місця. 

Також планують розчистити водопропускну споруду під автодорогою та залізницею – для пропуску паводкових вод. Такі роботи забезпечать довшу експлуатацію інфраструктури, а також зменшить рівень ґрунтових вод на прилеглій житловій території.

Також мають укріпити та перевлаштувати інженерні комунікації: зливовий та каналізаційний колектор, газо- та водопровід, кабельну лінію зв’язку.

Роботи планують виконати до кінця наступного року

Єдиним конкурентом “Анстрой лімітед” на тендері було київське ТОВ “Регіон-сервіс. ком”, яке запропонувало на 38 тисяч гривень більшу ціну. Обидва учасники вартість своїх послуг під час аукціону не знижували. 

Водночас “Регіон-сервіс. ком” подало на тендер пакет документів, серед яких половина файлів – пошкоджені і їх неможливо відкрити. Тож виникають сумніви у намірах фірми перемогти в цій закупівлі.

ТОВ “Анстрой лімітед” належить Антонові Шуваєву, який у 2015 році працював начальником насосної станції “Павло-Кічкас” на запорізькому КП “Водоканал”. Ця фірма займалася реконструкцією Правобережного пляжу та нині ремонтує погорілий будинок на вул. Сержанта Медведєва, 7 у Запоріжжі.

“Регіон-сервіс. ком” належить Снєжанні та Олегу Яковенкам.  Фірма брала участь у 7 закупівлях і жодної не виграла. Двічі її конкурентом було ТОВ “АЛВС”, яке пов’язано з ТОВ “Анстрой лімітед”.