Поліція розшукує колишнього керівника запорізької лікарні – той каже що не ховається

Обласна поліція оголосила в розшук колишнього керівника Запорізької обласної інфекційної лікарні Володимира Шинкаренка. Його підозрюють у порушенні правил безпеки, що спричинило пожежу в лікарні і загибель людей. 

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Запорізької області. 

Нагадаємо, в ніч на 4 лютого у «ковідному» відділені Запорізької обласної інфекційної лікарні сталася пожежа, в якій загинули троє пацієнтів та лікарка. 

Поліція відкрила кримінальне провадження і почала з’ясовувати причини пожежі. Зрештою правоохоронці встановили, що в одній з палат-боксів (де лікуються хворі на коронавірус) “накопичився кисень з об’ємною концентрацією” і через це виникло загоряння.

Підозрюваними у цій справі стали директор лікарні Володимир Шинкаренко та завідувач відділенням господарсько-обслуговувального персоналу Ігор Носов.

Підозру Ігорю Носову вручили одразу в день пожежі, водночас Володимирові Шинкаренку підозру оголосили лише нещодавно.

Поліція декілька днів тому також повідомила, що Шинкаренко переховується від слідства. Тому його оголосили в розшук

Після цього адвокат Володимира Шинкаренка опублікував на своїй фейсбук-сторінці фотографію. На ній адвокат та Володимир Шинкаренко стоять біля вивіски обласної поліції. У дописі йдеться про те, що підозрюваний не переховується від поліції, не отримував жодних викликів від слідчого. Також він готовий брати участь у всіх слідчих діях. 

Вчора ввечері поліція опублікувала на своєму сайті новину, де запросила Володимира Шинкаренка на допит в якості підозрюваного.

Володимира Шинкаренка та Ігоря Носова підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (стаття 270 Кримінального кодексу України), а також у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч 2. ст. 272 КК).

Окрім кримінального провадження Володимир Шинкаренко судиться за скасування рішення Запорізької обласної ради про проведення службового розслідування та відсторонення його від посади. Першу інстанцію він частково виграв, проте в апеляції програв.

Варто додати, влітку цього року депутати Запорізької облради проголосували за звільнення Володимира Шинкаренка з посади директора лікарні.

Тож нині триває ще один суд щодо поновлення Шинкаренка на посаді. Остання ухвала у цій справі датується 29 жовтням, де суд на заяву захисту викликав свідків для дачі показань. 

Раніше Володимир Шинкаренко скасував у суді протокол про адміністративне правопорушення. Його склало Головне управління Держпраці у Запорізькій області – за відсутність паспорту на медичне обладнання з роподілу кисню.

Суд скасував цей протокол, бо Держпраці не надало доказів про вчинення правопорушення. Також під час складання протоколу інспектор не виконав вимогу Шинкаренка про отримання допомоги адвоката. 

Стосовно Ігоря Носова, то остання ухвала у його кримінальному провадженні датується серпнем цього року. Тоді поліція отримала дозвіл на продовження строків розслідування справи до 11 листопада.