У Бердянську викрили турагенцію, яка продавала підроблені результати тестів на коронавірус

Нещодавно в Бердянську поліцейські викрили представників туристичного агентства, які продавали фальшиві довідки про негативний результат тестування на коронавірус .

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Запорізької області.

Так, працівники турагентства пропонували клієнтам придбати підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Ця довідка дозволяла безперешкодно виїхати за кордон, а також ухилитися від обов’язкової 14-денної самоізоляції.

Вартість однієї такої довідки складала 700 гривень.

Слідчі відкрили провадження щодо підроблення документів (стаття 358 Кримінального кодексу України). Працівникам турагенства загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нині правоохоронці встановлюють осіб, які встигли придбати і скористатися підробкою, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність.

Варто додати, ПЛР-тест (полімеразної лабораторної реакції) проводять у лабораторіях. Після проведення аналізу клієнтам видають довідку (або сертифікат) про результат цього тесту. Цей документ впродовж певного часу (здебільшого 72 години) можна пред’явити, наприклад, для виїзду за кордон.