У тимчасового мера Запоріжжя з’явився новий радник, який раніше йому протистояв

Новим позаштатним радником тимчасового мера Запоріжжя став депутат Михайло Прасол.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці тимчасового виконувача обов’язків міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва. 

“Під час спілкування я дійшов висновку, що Михайло планує рухатися у тому ж напрямку, що й наша команда. Ми маємо спільне бачення того, як зробити Запоріжжя кращим. Враховуючи це, а також депутатський досвід Михайла, я прийняв рішення згуртувати наші сили і прагнення та погодитися на його пропозицію щодо співпраці.” – зазначив Куртєв

Нагадаємо, Михайло Прасол – це депутат від партії “Володимира Буряка “Єднання”. 

Сам Володимир Буряк наприкінці вересня цього року подав у відставку через проблеми зі здоров’ям. Він ухвалив це рішення на фоні затяжних протистоянь з депутатами-опозиціонерами, які зупинили роботу міськради. Протистояння виникло через звільнення Володимиром Буряком з посади секретаря Анатолія Куртєва – представника “Слуги народу”. 

Після відставки, оточення Буряка поступово почало також полишати свої посади у владі.

Сам Михайло Прасол до свого походу на вибори з партією “Єднання”, різко критикував Володимира Буряка.

Ось одна з його цитат, яку він промовив перед недобудованим будинком Буряка:

“Жить становиться всё дороже и дороже, а всё почему? Да потому что мэр города строит огромный дом и ему надо конечно же что? Деньги. Для того чтобы обслуживать и достроить вот этот прекрасный дворец. Примерно в тысячу квадратов. Владимир Викторович – респект и уважуха вам”.

Поступово критика Михайла Прасола зменшувалася і, зрештою, він  увійшов у групу “Єднання”, виказуючи протилежну позицію:

“…Прорив , який відбувається завдяки діяльності міського голови Запоріжжя, бачу вперше за останні років п’ятнадцять…”.

“…При цьому, міський голова поза політичними пристрастями. В пріоритеті його роботи – інтереси запорожців. Головне зараз – будувати Запоріжжя разом для людей”.

Вже коли Михайло Прасол став депутатом від партії “Єднання” він почав критикувати опозицію, яка відмовилася ходити на сесії. До складу цієї опозиції входила і партія “Слуга народу”, представником, якої є нинішній т.в.о. мера Анатолій Куртєв. Далі цитата Прасола під час одного з виступів: 

“І коли я питаюсь в них, чому вони не ходять на сесії, очі їхні дивляться вниз. Тому що їм соромно за себе, як за депутата імпотента, соромно за громаду, яка дивиться на них, соромно перед усім містом”.

Також  Михайло Прасол під час протистоянь у міськраді стверджував, що “Володимир Буряк і команда не віддадуть місто злочинцям”, називав депутатів-противників колоборантами, ситуацію в міській раді “політичним розбродом”.

Прасол також публікував на своїй фейбсук-сторінці заяву до СБУ проти секретаря міськради Анатолія Куртєва. У заяві вказувалося про спробу захоплення державного органу і повалення конституційного ладу Куртєвим. Цю заяву подав колега Прасола у адвокатському бюро.

Михайло Прасол також підтримував позицію команди Буряка, що Анатолія Куртєва звільнили з посади секретаря законно, бо той не пройшов перевірку НАЗК через неправдиву декларацію про статки.