У Запоріжжі збираються вакцинувати та стерилізувати більше тисячі безпритульних тварин

КП “Побутовик” Запорізької міськради планує замовити ветеринарні послуги для безпритульних собак та котів. Очікувана вартість послуг – 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомляється у системі закупівель “Прозоро”.

Ветеринарні послуги мають охопити 570 безпритульних собак та 714 котів: вакцинація проти сказу, стерилізація, кліпсування (котів не стосується), чіпування та післяопераційне перетримання до 24 годин.

Послуги планують надавати тваринам жіночої статі (самицям). Тварин до ветеринарних пунктів мають доставляти працівники КП «Побутовик» власними силами або з залученням громадських організацій чи волонтерів. 

Строк дії вакцини від сказу має бути мінімум 12 місяців. Надавач послуг також повинен зареєструвати чіпованих тварин в електронній системі на сайті htttps://animal.id.info – із зазначенням номеру встановленого мікрочіпа.

Послуги мають надати впродовж наступного року.

Наразі закупівля на етапі подання пропозицій. Аукціон з визначення переможця планують провести 17 грудня.

Раніше повідомлялося, що заявки за міською програмою безкоштовної стерилізації КП «Побутовик» приймає за мобільним номером: 067-807-03-73, стаціонарним номером: (061) 222-77-13 або на сторінці «Побутовика» у Фейсбуці. Детальніше про процес подачі заявки можна прочитати за цим посиланням.

Нагадаємо, у 2017 році Запорізька міська рада ухвалила програму поводження з безпритульними тваринами – терміном до 2022 року. Передбачалася закупівля автомобілю з клітками у вантажному відділенні, створення бригади для вилову тварин (1 водій та 2 ловці) зі спеціальним обладнанням (пастками, захватами, шприцеметами, носилками, контейнерами).

Окрім стерилізації та щеплення тварин програма передбачала проведення інформаційно-просвітницьких заходів щодо поводження з тваринами. Йдеться про рекламу у ЗМІ, лекції, флешмоби, творчі майстерні, виставки, роздачу посібників та листівок, проведення курсів для школярів та дошкільнят. Також про створення зон для вигулу та дресирування собак – по 2 зони у кожному районі.

Після завершення вказаної програми місто у 2022 році має розглянути питання будівництва притулку для безпритульних тварин – з центром стерилізації, надання допомоги та перетримки тварин.

У травні цього року директор КП “Побутовик” розповідав, що на вул. Тепличній, 33 (Заводський район) виділено землю під створення притулку для безхатніх тварин. Прогнозована вартість будівництва – 60 мільйонів гривень. Є іноземні інвестори, з якими вже велись переговори щодо можливого фінансування. Втім, процес гальмувався через процедуру оформлення земельної ділянки, присвоєння кадастрового номеру.