Запорізьке СБУ хоче добудувати свою багатоповерхівку за 60 мільйонів 

Управління Служби безпеки України в Запорізькій області планує добудувати багатоповерхівку під службове житло. Очікувана вартість робіт – 63,6 мільйона гривень.

Про це повідомляється в системі закупівель “Прозоро”.

Недобуд знаходиться у Запоріжжі, на вул. Гоголя 101 (одразу за будівлею Управління СБУ в Запорізькій області).

Відповідно до генерального плану будівництва, передбачено зведення десятиповерхового житлового будинку на 100 квартир.

Також передбачено розміщення дитячого та спортивного майданчиків. Відведене місце і під майданчик для відпочинку дорослих.

Закінчити будівництво планують до кінця наступного року

Нині закупівля знаходиться на етапі подання пропозицій учасниками. Аукціон з визначення переможця мають провести 4 січня.

Нині недобуд виглядає так.

На одній зі сторін облаштовані будівельні ліси.

На території будівельників помітити не вдалося.

Варто додати, запорізьке СБУ у 2018 році вже укладало договір на добудову цієї багатоповерхівки. Тоді тендер вартістю 89 мільйонів гривень виграло ТОВ “Запорізький домобудівний комбінат”.

Втім у вересні цього року вказаний договір розірвали – через “відсутність можливості Генпідрядника здійснювати у подальшому будівництво в межах Договору”. На момент розірвання угоди, фірма виконала робіт на 46 мільйонів гривень. 

“Запорізьким домобудівним комбінатом” нині керує Петро Сабашук. Під час укладання договору щодо добудови житла, Сабашук був народним депутатом від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

До складу нинішнього парламенту Сабашук не потрапив.

У серпні цього року з’являлися новини про банкрутство “Запорізького домобудівного комбінату” та спроби пошуку інвесторів для добудови низки багатоповерхівок.