Запорізька влада бідкається – через низький тариф можуть зникнути 14 маршрутів

Запорізька влада вже відмовилася від 4 маршрутів, на черзі – ще 14. Усе через занизький тариф на перевезення у громадському транспорті. 

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Так, через занизький тариф міська влада вже відмовилася від маршрутів №7, №13, №90 та №93.

Крім того, значно зменшилася робота транспорту ще на 14 маршрутах. Цими маршрутами переважно користуються громадяни пільгових категорій та на них низький пасажиропотік.  

Зростання тарифу на перевезення може попередити розірвання договорів з перевізниками на цих 14 маршрутах та запобігти масовому звільненню водіїв.

Влада також повідомила, що тариф на проїзд може подорожчати до 10 грн, а на більшій частині маршрутів – до 12 грн. Однак остаточне рішення має ухвалити виконавчий комітет міської ради.

Нагадаємо, приватні перевізники звернулися до міськради з пропозиціями щодо підвищення вартості проїзду. Нова вартість за їх розрахунками має складати від 10 до 14 гривень.

Підставами для зростання вартості проїзду перевізники назвали здорожчання запчастин, газу та необхідність збільшення заробітної плати водіїв.

Після повідомлень про можливе зростання вартості проїзду, на сайті Запорізької міськради з’явилася петиція з проханням не піднімати вартість проїзду вище 10 гривень. Нещодавно ця пропозиція набрала необхідну кількість голосів, тож надалі її мають передати на розгляд депутатам.